Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann omkom etter isklatre-ulykke

Skal ha falt flere hundre meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - De første meldingene gikk ut på at mannen var hardt skadd. Røde Kors-mannskapene har nå slått fast at den mannlige klatreren har omkommet. Han blir nå tatt ut på båre ned mot veien, sier operasjonsleder Inge Værøy i Sogn og Fjordane politidistrikt til Sogn Avis.

Ulukka skjedde i Råsdalen ved Kjørligrovi utenfor Lærdal i Sogn og Fjordane

NRK melder at isklatreren skal ha falt flere hundre meter.

-Det er uvisst hvor langt han har falt, sier innsatsleder Benjamin Lindgren til Sogn Avis.

- Vi fikk melding cirka 17.40 fra et følge at en av klatrerne i et klatrefølge hadde falt ned. Vi har litt problemer opp mot lokalisering og posisjonering på fossefallet, men vi jobber med å lokalisere det, sier operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt Inge Værøy til Dagbladet.

Både politi, Luftambulanse og Røde Kors var i området.

- Det er relativt dårlig mobildekning der. Resten av klatrefølget jobber nå med å komme seg ned, sier Værøy.

Politiet har foreløpig ingen opplysninger om  omstendighetene rundt ulykka. Røde Kors og klatregruppa i Luster ble varslet om ulykka.Like før 20.00 i kveld ble klatrefølget lokalisert av luftambulanse.

Det ble flydd inn klatrere fra Hemsedal og Jostedalen til området. De meldte også at det ikke er mobildekning i området, og at de ikke kommer i kontakt med klatrefølget.

Mannen var en del av et utenlandsk klatrelag på fire.

Hele Norges coronakart