b>FUNNET DØD: Politifolk undersøker stedet der ATV-føreren ble funnet omkommet, ved bunnen av en bratt skrent. Foto: Stein Larsen/Agderposten
b>FUNNET DØD: Politifolk undersøker stedet der ATV-føreren ble funnet omkommet, ved bunnen av en bratt skrent. Foto: Stein Larsen/AgderpostenVis mer

Mann omkom etter politijakt på Sørlandet

Kjørte inn i et autovern i Lillesand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet):En mann døde lørdag morgen etter at han kjørte inn i et autovern i Lillesand, ifølge Agderposten etter en politijakt.
Politipatruljen varslet klokka 6.05 om at den hadde fulgt den uregistrerte ATVen - firhjulingen - i Lillesand.

Politibilen fulgte ifølge avisa etter med blålys og sirener, men ATVen skal så ha stukket av.

Autovern- Hendelsesforløpet videre er ikke kjent, sier operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt til Dagbladet.

Han understreker at det ikke er slått fast fra politiets side at det er snakk om en forfølgelse, eller at dødskrasjen skyldes politiforfølgelse.

- 0745 fikk vi melding om at patruljen hadde funnet ATVen, og at den hadde kjørt inn i et autovern. Patruljen iverksatte søk etter føreren, og fant ham liggende med ansiktet ned nedenfor en bratt skrent, nede i ei lita elv, opplyser operasjonslederen.

Stjålet- Det var ikke mulig å ta seg ned til ham, og brannvesenet ble kontaktet for å hente ham opp, sier Steinsland.

- Han ble fraktet til sykehus, og konstatert omkommet. Vi kjenner ikke identiteten hans, og han hadde heller ingen ID-papirer på seg, opplyser operasjonslederen.

ATVen ble meldt stjålet i desember 2009.

Spesialenheten for politisaker er varslet om saken. Også krimteknikere og vegvesenets ulykkeskommisjon jobber med saken,
LANGT FALL: Politiet trengte assistanse for å hente mannen opp. Foto: Stein Larsen/Agderposten
LANGT FALL: Politiet trengte assistanse for å hente mannen opp. Foto: Stein Larsen/Agderposten Vis mer