Mann omkom i båtulykke

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): En mann omkom da båten han førte gikk på grunn ved Smedholmen utenfor Kristiansand i natt. Mannens samboer er fraktet til Vest-Agder sykehus med lettere skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet var samboerparet alene i båten da de kjørte ut fra Fiskebryggen i Kristiansand sentrum mellom klokka 02.30 og 02.00 natt til lørdag. De var på vei østover, og det var ifølge det Dagbladet.no erfarer mannen som førte båten, en 29 fot hurtiggående fritidsbåt av typen Windy 8600.

Gikk på grunn

Ved Smedholmen ytterst i Topdalsfjorden grunnstøtte båten, og kjørte opp på holmen. Båten skled ned igjen og kantret, og ble liggende delvis under vann.

- Mannen ble med båten ned igjen, og ble liggende halvveis under vann. Kvinnen har enten blitt kastet av på holmen, eller tatt seg opp ved egen hjelp, der hun ble sittende ute av stand til å få båten bort fra mannen, opplyser vaktsjef Odd Kjell Abrahamsen ved Agder politidistrikt i Kristiansand til Dagbladet.no.

Politiet i Kristiansand bekrefter at kvinnen var gravid, men hun skal ikke ha blitt påført alvorlige fysiske skader. Ifølge Abrahamsen var kvinnen nedkjølt da hun ble fraktet til sykehus.

Politiet ble varslet

Politiet anslår at ulykken skjedde mellom klokka 02 og 07 i dag tidlig, men de mottok først melding av tilfeldig forbipasserende klokka 07. Brannvesenets dykkere rykket raskt ut, mens ambulansepersonell ble fraktet til ulykkesstedet med losbåt.

En time seinere ble mannen funnet omkommet i båten. Det er foreløpig uvisst om mannen døde som følge av drukning eller av skader han pådro seg i forbindelse med grunnstøtingen. Mannen vil trolig bli obdusert på mandag.

Politiet kjenner foreløpig ikke årsaken til ulykken, men har ikke mistanke om høy fart eller promille.