Mann omkom i boligbrann i Kristiansund

En mann er bekreftet omkommet etter boligbrannen som brøt ut i natt.

SISTE: Onsdag formiddag bekrefter politiet at den savnede mannen er funnet død. Det melder TV 2.

Klokka 03.50 meldte brannvesenet om en boligbrann i Kristiansund. Da var nødetatene på plass. Brannen var fullt utviklet, og hadde slått gjennom taket.

Politi og brannvesen har gjennom natta arbeidet med å få kontroll over alle beboerne på den aktuelle adressen.

- Det var sju personer registrert på adressen. Seks av dem er gjort rede for. Den siste, en mann født på 50-tallet, er fortsatt ikke gjort rede for, sa operasjonsleder John Bratland hos politiet i Møre og Romsdal til NTB ved 8.30-tiden onsdag.

Funnet inne i huset

I 13-tiden onsdag opplyste etterforskningsleder Robert Sagli til TV 2 at mannen hadde omkommet. Han ble funnet inne i huset.

Brannvesenet drev lenge på med etterslukking, og det var derfor ikke anledning til å gjennomsøke bygningen etter den savnede.

Naboene til boligen ble evakuert grunnet spredningsfare like før klokken 4.

«Det er evakuert til sammen 12 personer fra brannstedet og 2 av nabobygningene. Disse er tatt hånd om på et hotell i byen», meldte politiet på Twitter.

Kontroll på brannen

I femtiden opplyste vaktleder ved 110-sentralen at spredningsfaren var mindre, og i morgentimene onsdag bekrefter innsatsleder Rolf Anders Kårstad overfor NRK Dagsnytt at de har fått kontroll på boligbrannen.

- Det er snakk om god gammeldags dynking, altså å pøse på nok vann sånn at brannen slukker. Nå handler det om å slukke brannen og få kontroll over samtlige beboere i huset. Det har vi ikke full kontroll på ennå, sier Kårstad.

Politiet opplyste i natt at én person er kjørt til legevakta etter å ha fått i seg røyk.