Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann omkom i nyttårsbrann

I Åsgårdstrand omkom en mann under en boligbrann ved 10.00-tiden i dag, 1. nyttårsdag. Brannen ble slokket i løpet av en halvtime, men redningsmannskapet klarte ikke å berge livet til mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Horten visste i formiddag ikke hva som var årsaken til brannen, skriver NTB.

Ellers har ingen personer ble skadd i de mange brannene i natt.

Evakuert fra disko'n

Ikke uventet er raketter årsaken til at store materielle verdier forsvant i flammenes rov i forbindelse med nyttårsfeiringen.

I Vardø i Finnmark måtte 200 gjester evakueres fra et diskotek etter at en firemannsbolig begynte å brenne ved 01.00-tiden på 1998s første dag. Ingen var i boligen da brannen startet, og gjestene på utestedet ble evakuert av frykt for at brannen skulle spre seg.

Imidlertid fikk brannvesenet kontroll over brannen, og ved 06.00-tiden var den slokket, opplyser politivakten.

Gressbrann i Bodø

I Bodø hadde politi og brannvesen en hektisk nyttårsnatt. En hytte like utenfor byen begynte å brenne like før midnatt etter å ha blitt truffet av en rakett. Ingen var i hytta som ble totalskadd av brannen.

I Bodø sentrum antente en rakett et bolighus like før midnatt, men brannvesenet var raskt ute og fikk slokket brannen. Det er ikke ofte at det nye året starter med gressbranner i Norge, men i snøfattige Rønnvik utenfor Bodø antente nyttårsrakettene til to gressbranner.

- Begge ble slokket uten at det var fare for bebyggelse, sier vaktsjef Rolf Steinheim ved Bodø politidistrikt.

Brann etter innbrudd

Politiet i Haugesund har mistanke om at en brann i Ludvig Eriksens trykkeri som startet ved 07.35-tiden i dag er påsatt.

- Store deler av bygningen ble skadet i brannen, og vi forsøker å finne hva som er årsaken. Så langt har vi funnet spor som tyder på at det har vært innbrudd i lokalene like før brannen startet, og derfor har vi mistanke om at den kan være påsatt, sier vaktsjef Harald Møklebust ved politivakta i Haugesund.

I Bergen ble to bygninger skadd i to mindre branner. En rakett som gikk gjennom en ventil antente et lager i Metodistkirken. Brannen ble raskt slokket og bygningen fikk bare mindre røykskader. Et annet lager ble antent da noen unger skjøt en rakett inn i bygningen, men også her ble brannen hurtig slokket og skadene ble små.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!