Mann omkom i snøscooterulykke i Telemark

Mann gikk i flere kilometer for å varsle om død kamerat. Politiet vet ennå ikke når ulykken i Tokke skjedde.

Det er mandag formiddag meldt om en snøscooterulykke ved Kvannfjølli i Tokke kommune i Telemark.

En mann i 30-åra omkom i ulykken og de pårørende er varslet. Politiet har ennå ikke oversikt over hva som skjedde i ulykken.

De første meldingene mandag formiddag gikk ut på at mannen skulle være hardt skadd. Ambulansehelikopter, Seaking og frivillige med scootere var mandag formiddag på vei inn på fjellet, melder politiet.

Sør-Øst politidistrikt melder at de har lite oversikt over hva som har skjedd.

- Vi venter på at Sea King skal få landet der oppe. Vi får se. Vi har fått melding via via, og det er dårlige kommunikasjonsforhold, sier operasjonsleder André Kråkenes til Dagbladet.

Gikk flere kilometer for å varsle

Et Se King-helikopter kom seg til slutt til ulykkesstedet. Der ble snøscooterføreren erklært død på stedet av en lege. En annen mann som var med i snøscooterfølget, klarte til slutt å varsle politiet.

- Slik vi tolker det har han beveget seg rundt halvannen mil i luftlinje fra ulykkesstedet før han har fått varslet. Her er det også terreng, så han har gått langt. Vi vil anta at det har gått noen timer for å finne dekning eller eventuelt finne noen som har mobil.

Mannen som fikk varslet om den alvorlige ulykken var selv lettere skadd.

- Han er nå fraktet til sykehus for undersøkelser. Det gjenstår avhør av ham, men helse fikk førsteprioritet på grunn av hans tilstand, sier Kråkenes til Dagbladet.

Ukjent tidspunkt

Politiet vet ennå ikke årsaken til ulykken.

- Politiet er på vei inn på fjellet og skal undersøke ulykkesstedet. Det er ennå ikke klart når hendelsen skjedde, sier operasjonslederen.

Sea King-redningshelikopteret landet på stedet rundt 11.40 i formiddag. De jobbet med å få reddet den skadde mannen ned fra fjellet. Kort tid etter ble han bekreftet omkommet.

Flere i følget

Politiet har hatt lite kunnskap om hendelsen.

- Det skal ha vært to eller flere snøscootere i følge da dette skjedde, men vi har ikke klarlagt når dette har skjedd. Mannen skal være skadd, og trolig hardt skadd. Vi avventer nå å høre hva mannskapene på Sea King-helikopteret har å si, sier han.

Røde Kors og Norsk Folkehjelp varogså på stedet med snøscootere.

Ulykkesstedet ligger øde til på Setedalsheiene, men det skal være gode værforhold i området.