Mann omkom i snøskred

Det som skulle være en trivelig skitur, ble et mareritt for de fem kameratene som sto telemarkskjøring i Hemsedal. Fire av vennene ble hjelpesløse tilskuere til at et snøras begravde kameraten. Mannen døde i raset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fem vennene skulle kose seg med sol og telemarkskjøring i Hemsedal denne helga. Men klokka 1345 i ettermiddag ble de rammet av ulykken. Snøraset reiv med seg den ene mannen.

Han ble funnet i snømassene i underkant av en time seinere. Redningsmannskap jobbet på spreng for å gjenopplive mannen, men livet sto ikke til å redde.

Alle de fire vennene er gitt tilbud om krisehjelp.

Pårørende ikke varslet

Raset gikk i Gummiskogen, mellom Hemsedal skisenter og Tuv i Hemsedal, 3,5 mil nord for Gol.

- Det var en i følget som varslet om ulykken. Ingen andre ble tatt av raset, sier lensmann Per Egil Garborg ved Gol og Hemsedal lensmannskontor til Dagbladet.no.

Siden de pårørende ikke er varslet, vil ikke politiet opplyse alderen til den omkomne.

Hovedredningssentralen på Sola (HRS) fikk melding om raset klokka 1353. De sendte ut en luftambulanse fra Ål, med en lege og en redningshund.

- Klokka 1503 fikk vi melding om at det var gjort funn. Raset gikk mens flere personer drev med telemarkskjøring i løssnø, sier redningsleder Trygve Sveen ved HRS til Dagbladet.no

Akutt medisinsk kommunikasjon sendte ut et helikopter fra luftambulansen, samt en lege, tre lavinehunder og en ambulanse. Røde Kors er også på stedet.

Offpiste

En nabo sier til Dagbladet.no at raset har gått på nordsida av det 1300 meter høye fjellet Røgjin. Han forteller at raset gikk helt fra toppen ned til 750 meters høyde. Det skal ha vært mellom 100 og 200 meter bredt.

Gummiskogen, der raset gikk, er et yndet sted for offpistekjøring, det vil si skikjøring på eget ansvar utenom oppmerkede løyper. Det har vært kjøring de to siste dagen, forteller naboen. Det er mye snø i området.

OFFPISTE: Mannen omkom mens han kjørte i løssnø i Hemsedal.