Mann omkom i tunnelras

Ved kraftverk i Hordaland.

FAREFULLT REDNINGSARBEID: Store mannskaper er på plass ved og i tunnelen - men må være forsiktige i tilfelle nye ras. Foto: UNN HUSEVIK
FAREFULLT REDNINGSARBEID: Store mannskaper er på plass ved og i tunnelen - men må være forsiktige i tilfelle nye ras. Foto: UNN HUSEVIKVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Én mann er funnet omkommet inne i en tunnel ved Svandalsflona kraftverk i Hordaland. En annen mann er savnet, mens en tredje kom seg ut uskadd.

- De to drev arbeid dypt inne i tunnelen - anslagsvis 1000 meter - og ble meldt savnet. En tredje person kom seg ut på egen hånd, sier operasjonsleder Preben Wallestad til Dagbladet.

Store mannskaper
Operasjonslederen forteller at det har vært stein- og vannmasser i bevegelse inne i tunnelen. Store hjelpemannskaper, med politi, brannvesen og ambulanse, er nå på plass ved kraftverket i Odda kommune.

- Han som er funnet omkommet, er foreløpig ikke identifisert, sier Wallestad, som opplyser at arbeidet pågår for fullt med å finne den savnede.

- Men det er problematisk. Vannstanden stiger inne i tunnelen, og det kan være fare for nye ras, sier han.

Meldingen kom inn til politiet klokka 13.53.

Utbedring
Svandalsflona er et stort kraftanlegg som utytter vannressursene og fallet i Votna, en del av Røldal-Suldalsvassdraget i Hordaland og Rogaland.

Største eier er Hydro Energi, mens Statkraft har en mindre andel.

- Vi kan ikke uttale oss så mye om en pågående politisak, sier informasjonsdirektør Halvor Molland i Hydro til Dagbladet.

Han bekrefter imidlertid at de to mennene holdt på med utbedringsarbeid inne i tunnelen.

Den savnede og mannen som kom seg ut, er fra Veidekke Entreprenør, mens den omkomne arbeidet for en underentreprenør.

- Vi vet en del om hva som er skjedd, men kan ikke uttale oss om dette, siden saken er under etterforskning, sier Veidekke Entreprenørs konserndirektør for kommunikasjon, Kai Krüger Henriksen, til Dagbladet.

Henriksen forteller at de pårørende til den omkomne og den savnede blir fulgt opp av selskapet.