Mann omkom under slåsskamp - fikk hjerteinfarkt

Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten etter slåsskamp på Årnes fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| I en foreløpig obduksjonsrapport konkluderes det med at mannen som omkom under en slåsskamp på Årnes fredag, døde av hjerteinfarkt.

54-åringen døde på legevakta en stund etter slagsmålet. Rettsmedisinerne har foreløpig konkludert med at det ikke er noen sammenheng mellom dødsfallet og slagsmålet med hans tidligere stesønn (18) fredag i forrige uke, skriver lokalavisa Raumnes.

- Det er mye som tyder på at hjerteinfarkt er dødsårsaken, sier konstituert lensmann Per Hagen i Nes.

Den endelige obduksjonsrapporten vil foreligge om noen uker. Foreløpig er siktelsen mot den 18-årige nesbuen opprettholdt, men han er ikke framstilt for varetektsfengsling.

Hans forsvarer, advokat Jan Schjatvet, sier han regner med at siktelsen, som nå lyder på legemsbeskadigelse med døden til følge, vil bli endret.

Politiet utelukker imidlertid ikke at slagsmålet kan ha vært en utløsende faktor til infarktet. Obduksjonen viser at 54-åringen hadde hevelse og blødninger i tinningsmusklaturen, samt flere brukne ribbein.

- Hvis det er andre årsaker til dødsfallet enn følger av voldsutøvelsen, vil dette kunne ha innvirkning på siktelsen. Den foreløpige obduksjonsrapporten fastslår ikke noe endelig, derfor opprettholder vi siktelsen, sier politiadvokat Stian Sjølie Johannesen i Romerike politidistrikt til Raumnes.

(NTB)