SJØTUNGE: En 28-åring satte en flyndrefisk i halsen i Dorset forrige torsdag. Foto: Maurizio Biso / Shutterstock / NTB scanpix
SJØTUNGE: En 28-åring satte en flyndrefisk i halsen i Dorset forrige torsdag. Foto: Maurizio Biso / Shutterstock / NTB scanpixVis mer

Mann på fisketur satte sjøtunge i halsen. Var døden nær

- Jeg har aldri vært med på en mer bisarr opplevelse, sier ambulansearbeider om redningsaksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 5. oktober kjørte ambulanser i full fart mot Boscombe Pier i det engelske distriktet Dorset. Der fant de en livløs 28-åring omgitt av venner som forsøkte livreddende førstehjelp.

Vedkommende hadde, ifølge PA, satt en 14 centimeter flyndrefisk av arten sjøtunge i halsen. Det gjorde at han kunne ikke puste.

- Vi forsto ikke hvor alvorlig det var med en gang, og vi skjønte heller ikke hva han hadde i halsen, sier Martyn Box, en av ambulansearbeiderne, om situasjonen som ble avklart etter at de snakket med vennene til mannen.

- Ville ikke overlevd

Vennene forklarte at den ikke navngitte 28-åringen hadde dinglet sjøtunga over sin egen munn. Deretter skal fisken ha vridd seg fri, før den falt ned i halsen på den gapende mannen, ifølge PAs opplysninger.

- Vi måtte få fisken ut, ellers ville han ikke ha overlevd den korte turen til Royal Bournemouth hospital. Jeg brukte et laryngoskop for å utvide munn og hals, og oppdaget en haletipp, forklarer ambulansearbeider Matt Harrison.

Vellykket livredning

Harrison fikk tak i halen, og etter litt strev fikk han omsider dratt fisken opp fra mannens hals.

Synet fikk ambulansearbeiderne til å sperre opp øynene.

- Jeg har aldri vært med på en mer bisarr opplevelse, og jeg tror aldri at jeg kommer til å oppleve noe liknende igjen, sier Harrison til PA.

Nyhetsbyrået skriver at 28-åringen overlevde hendelsen. Han skal heller ikke ha fått varige mén som følge av det spesielle uhellet.