Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Antwerpen:

Mann pågrepet etter å ha forsøkt å kjøre inn i folkemengde i Belgia

Belgisk politi har pågrepet en mann av nordafrikansk opprinnelse, som i stor fart kjørte inn i en gågate i havnebyen Antwerpen.

BLE STOPPET: En mann ble stoppet ved denne parkeringsplassen i nærheten av et shoppingområde i den belgiske havnebyen Antwerpen. Video: CNN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Belgisk politi har pågrepet en mann som forsøkte å kjøre inn i en folkemengde i Antwerpen.

Mannen kjørte bilen i stor fart inn i en gågata Meir i byen ved 11-tiden torsdag. Gata er Antwerpens hovedhandlegate. Bilen hadde franske registreringsskilt, opplyser politiet.

The Telegraph melder at mannen skal være en 39 år gammel fransk statsborger, og siterer den belgiske påtalemyndigheten. Han skal ha vært iført kamuflasjeklær.

Ifølge politisjefen i Antwerpen, Serge Muyters, er den pågrepne mannen av nordafrikansk opprinnelse. Mannens identitet og eventuelle motiv er ikke kjent.

Folk i gata greide å hoppe til side da bilen kom, og det har foreløpig ikke kommet meldinger om skadde personer.

- Våre kolleger i militæret oppdaget bilen, og forsøkte å stanse den. Men bilen kom seg gjennom og kjørte på rødt lys, sier Muyters.

Bilen fortsatte så i retning av elva Scheldt.

- Vi stoppet kjøretøyet og føreren ved kaia ved Sint-Michiels. Mannen ble arrestert på stedet.

Både politi og soldater er satt inn i området etter episoden, melder Reuters. Politet i Antwerpen sier at sikkerheten i byen vil bli forsterket.

Fant våpen i bilen

Ifølge den tyske avisen Der Tagesspiegel har politiet funnet våpen og illegale stoffer i bilen. Det skal være snakk om en rifle og knivlignende gjenstander.

Den belgiske avisen Flanders News skriver at den pågrepne mannen er kjent for politiet fra før i forbindelse med våpenforbrytelser.

Et bombeteam fra den belgiske hæren skal være på plass.

Charles Michel, Belgias statsminister, roser myndighetene i byen for å ha gjort en «enestående jobb» med å stanse mannen.

Dagbladet oppdaterer saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media