Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann pågrepet etter angrepet i Stockholm

Skal være skadd.

PÅGRIPELSE: Her pågriper politiet mannen ved Märsta, som ligger like ved Arlanda lufthavn. Foto: Expressen
PÅGRIPELSE: Her pågriper politiet mannen ved Märsta, som ligger like ved Arlanda lufthavn. Foto: Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Politiet bekrefter i 21.30-tida at den pågrepne mannens utseende stemmer overens med mannen på bildene i etterlysningen.

MÄRSTA/OSLO (Dagbladet): Politiet bekrefter overfor den svenske storavisa Aftonbladet at en mann som sier han er skyldig i angrepet i Stockholm, er pågrepet i forstaden Märsta. Mannen er ifølge avisas opplysninger skadd.

- Vi bekrefter at én person er pågrepet for å ha hatt befatning med saken, sier politiets pressetalsmann Lars Byström til Aftonbladet klokka 20.30.

Han opplyser samtidig at fire personer er døde og tolv skadd (oppjustert til 15 skadde i 21-tida).

LØPER: Et overvåkingskamera fanget øyeblikket da lastebilen i Stockholm kommer i full fart ned Drottninggatan i Stockholm. Video: Expressen Vis mer Vis mer

Byström gir de samme opplysningene til Tidningarnas Telegrambyrå (TT) og Sveriges Television.

Etterlyst

Det var like før klokka 15 en lastebil kjørte inn i folkemengden på Drottninggatan i Stockholm sentrum, før den krasjet i butikken Åhléns City.

En mann ble i 17.30-tida etterlyst med bilde. Politiet beskriver ham som en mann de ønsker å komme i kontakt med, fordi han var i nærheten av åstedet i det aktuelle tidsrommet.

Politiet bekrefter i 21.30-tida at den pågrepne mannens utseende stemmer overens med mannen på bildene i etterlysningen.

POLITIARBEID: Politiet er tungt til stede i Märsta, der den mistenkte ble pågrepet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
POLITIARBEID: Politiet er tungt til stede i Märsta, der den mistenkte ble pågrepet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Forferdet

Dagbladets utsendte reportere befinner seg i 21.40-tida ved pågripelsesstedet i Märsta - en avsperret vei der det er et stort oppbud av politifolk, presse og andre.

Folk fra forstaden, som ligger nær Arlanda lufthavn, er forferdet over angrepet i sentrum, og at sporet har ledet til Märsta.

En muslimsk innbygger sier han frykter for framtida dersom angriperen viser seg å ha islamistiske motiver.

- Han må være gal i hodet. Jeg håper dette ikke ødelegger for muslimer i Sverige, sier han.

Grafikk: Kjell-Erik Berg / Dagbladet
Grafikk: Kjell-Erik Berg / Dagbladet Vis mer

Politiet har opplyst at den pågrepne mannen tiltrakk seg oppmerksomhet fordi han oppførte seg merkelig inne på en butikk i nærheten.

Stjal bryggeribil

Lastebilen tilhører bryggeriet Spendrups, og ble like før angrepet stjålet under lossing på et serveringssted. Ifølge Expressen forsøkte Spendrups' sjåfør å stoppe angriperen ved å stille seg foran kjøretøyet, men måtte kaste seg til side.

- Vi er utrolig sjokkert, sier bryggeriets pressesjef Rose-Marie Hertzman til Dagbladet.

ETTERLYST: Denne mannen er etterlyst av politiet etter angrepet. Foto: Politiet
ETTERLYST: Denne mannen er etterlyst av politiet etter angrepet. Foto: Politiet Vis mer

Hun opplyser at sjåføren vil bli tatt hånd om av bryggeriets krisegruppe.

Politiet oppfordrer Stockholms borgere til å holde seg innendørs. All kollektivtrafikk var i flere timer stanset, men er så smått begynt å komme i drift igjen i kveld.

Norsk UD opplyser til Dagbladet at ambassaden i Stockholm jobber med å kartlegge hvorvidt nordmenn er berørt av angrepet.

Live-published photos and videos via Shootitlive