Mann pågrepet etter asylbrann i Hordaland

Melder Bergens Tidende.

PÅGREPET: Det brant kraftig i jotell Lune Huler i Lindås nord for Bergen natt til søndag. Hotellet skulle snart tas i bruk som midlertidig asylmottak, og poliet har etterforsket brannen som påtent. Nå er en mann pårgrepet.
Foto: Gunn Berit Wiik Berg / Strilen / NTB scanpix
PÅGREPET: Det brant kraftig i jotell Lune Huler i Lindås nord for Bergen natt til søndag. Hotellet skulle snart tas i bruk som midlertidig asylmottak, og poliet har etterforsket brannen som påtent. Nå er en mann pårgrepet. Foto: Gunn Berit Wiik Berg / Strilen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En mann er pågrepet, siktet for å ha tent på det planlagte asylmottaket i Lindås kommune i Hordaland, melder Bergens Tidende.

Mannen er av europeisk opprinnelse, og er hjemmehørende i Nordhordland. Han ble pågrepet onsdag kveld, og erkjenner ikke å ha påsatt brannen.

I 13-tida melder Bergens Tidende at to personer er siktet i forbindelse med brannen i det planlagte asylmottaket.

Framstilles for varetekt Mannen som er pågrepet framstilles for varetektsfengsling fredag. Han erkjenner ikke å ha startet brannen i hotellet Lune Huler 6. desember. Hotellet skulle etter planen huse 40 mindreårige asylsøkere fra nyttår.

- Det er blitt foretatt en hel rekke med avhør på Lindås. Vi har gjort en betydelig innsats med å registrere alle som var på farten i området brannatten. Og det er en del ting ved hans forklaring vi synes er mistenkelige, sier politiadvokat Harald Bilberg i Hordaland politidistrikt til NTB,

Mannen ble først avhørt som vitne, ifølge politiet.

- Vi har også mistanke om at han tilhører et miljø som ikke bejubler etableringen av asylmottaket i Lindås. Det etterforskes nærmere, sier politiadvokaten til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer