Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann pågrepet etter asylbrann i Hordaland

Melder Bergens Tidende.

PÅGREPET: Det brant kraftig i jotell Lune Huler i Lindås nord for Bergen natt til søndag. Hotellet skulle snart tas i bruk som midlertidig asylmottak, og poliet har etterforsket brannen som påtent. Nå er en mann pårgrepet.
Foto: Gunn Berit Wiik Berg / Strilen / NTB scanpix
PÅGREPET: Det brant kraftig i jotell Lune Huler i Lindås nord for Bergen natt til søndag. Hotellet skulle snart tas i bruk som midlertidig asylmottak, og poliet har etterforsket brannen som påtent. Nå er en mann pårgrepet. Foto: Gunn Berit Wiik Berg / Strilen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann er pågrepet, siktet for å ha tent på det planlagte asylmottaket i Lindås kommune i Hordaland, melder Bergens Tidende.

Mannen er av europeisk opprinnelse, og er hjemmehørende i Nordhordland. Han ble pågrepet onsdag kveld, og erkjenner ikke å ha påsatt brannen.

I 13-tida melder Bergens Tidende at to personer er siktet i forbindelse med brannen i det planlagte asylmottaket.

Framstilles for varetekt Mannen som er pågrepet framstilles for varetektsfengsling fredag. Han erkjenner ikke å ha startet brannen i hotellet Lune Huler 6. desember. Hotellet skulle etter planen huse 40 mindreårige asylsøkere fra nyttår.

- Det er blitt foretatt en hel rekke med avhør på Lindås. Vi har gjort en betydelig innsats med å registrere alle som var på farten i området brannatten. Og det er en del ting ved hans forklaring vi synes er mistenkelige, sier politiadvokat Harald Bilberg i Hordaland politidistrikt til NTB,

Mannen ble først avhørt som vitne, ifølge politiet.

- Vi har også mistanke om at han tilhører et miljø som ikke bejubler etableringen av asylmottaket i Lindås. Det etterforskes nærmere, sier politiadvokaten til NTB.

Ikke skrinlagt Politiet i Nordhorland har siden brannen oppsto natt til søndag  hotell Lune Huler i Lindås natt til søndag som om den var påsatt.

Fredag fikk hotellet godkjentstempelet om at det skal etableres ordinært asylmottak på hotellet.

Det skal blant annet huse enslige, mindreårige asylsøkere, og eierne har ikke skrinlagt planene om et asylmottak. Bygningen hvor asylsøkerne i så fall skal bo, er i motsetning til den andre hotellbygningen på området ikke totalskadd. 

Dagbladet oppdaterer saken

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media