Mann pågrepet etter at politimann ble slått ned

Angrep politimannen bakfra.

SLÅTT I BAKKEN: Politimannen falt i bakken og den andre gjerningsmannen sparket han i ansiktet. Her har flere politimenn kommet til stedet. Foto: Vidar Bakken / dittoslo.no
SLÅTT I BAKKEN: Politimannen falt i bakken og den andre gjerningsmannen sparket han i ansiktet. Her har flere politimenn kommet til stedet. Foto: Vidar Bakken / dittoslo.noVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann ble natt til mandag pågrepet, mistenkt for å ha slått ned og sparket en politimann i Oslo i helgen.

- Politiet har pågrepet en mistenkt i forbindelse med at en polititjenesteperson ble slått ned og sparket i Hegdehaugsveien natt til søndag, opplyste operasjonssentralen i Oslo politidistrikt ved 6-tiden mandag morgen.

Det var ved 3-tiden natt til søndag at en sivilkledd politimann og en kvinnelig kollega nettopp hadde pågrepet en person på utestedet Trafalgar i Hegdehaugsveien.

Mens de to politifolkene sto og pratet med den pågrepne, som var påsatt håndjern, dukket det plutselig opp en mann som angrep politimannen bakfra.

- Ut fra vitnene på stedet skal angrepet ha kommet fullstendig uventet. Han fikk et kraftig knyttneveslag på den ene siden av ansiktet og var antakelig bevisstløs før han traff bakken ettersom han ikke tok for seg på noen måte, sa politistasjonssjef Arne Solberg ved Majorstua politistasjon til NTB søndag.

Politimannen i 30-årene ble deretter sparket og slått mens han lå på bakken. Han fikk stygge skader og pådro seg fire beinbrudd i ansiktet.

Politiet gikk søndag ut med informasjon om at det var to gjerningsmenn, begge av utenlandsk opprinnelse. De to sivilkledde politifolkene tilkjennegjorde at de var polititjenestemenn.

Solberg mener at de som angrep politimannen derfor var klar over dette. Han roser den kvinnelige kollegaen for å ha grepet inn og avverget enda mer vold.

(NTB)