Mann pågrepet etter bombetrusler i Fredrikstad

Truet med å sprenge både Fredrikstad stasjon, Kråkerøybroen og Hvalertunnelen.

BOMBETRUSSEL: Politiet sperret av området rundt Fredrikstad stasjon torsdag kveld, etter en bombetrussel. Foto: Johnny Larsen / ØstfoldNytt
BOMBETRUSSEL: Politiet sperret av området rundt Fredrikstad stasjon torsdag kveld, etter en bombetrussel. Foto: Johnny Larsen / ØstfoldNytt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En mann fra Halden er pågrepet etter bombetrusler mot både Fredrikstad stasjon, Kråkerøybroen og Hvalertunnelen torsdag kveld.

Politiet fikk en trussel på epost torsdag ettermiddag om at bomber ville gå av på de tre stedene klokken 23.00 samme kveld, og satte opp sperringer rundt områdene for sikkerhets skyld. Men ingen bomber ble funnet.

- Sperringene ble opphevet klokken 2315 og veiene i området åpnet for trafikk. Den går nå som normalt i området, sier operasjonsleder Arne Haraldstad i Østfold politidistrikt til NTB.

Politiet fattet raskt mistanke til to personer fra Halden-området og pågrep dem senere.

En mann i 20-årene sitter i arresten og skal avhøres i morgen, mens en annen mann, også han i 20-årene, ble løslatt etter samtaler med politiet, melder NRK.

NSB holdt tilbake et tog som skulle til jernbanestasjonen i Fredrikstad, og stoppet toget i Råde, mens fylkesvei 108 over Kråkerøybroen og Hvalertunnelen ble stengt mens sperringene var oppe.

Begge strekningene ble åpnet for fri ferdsel klokken 2320, opplyser Statens vegvesen.

(NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer