BOMBEROBOT: Politiets bombegruppe har en bomberobot klar utenfor lokalene i Stockholm der en mann har komemt med bombetrusler. Foto: Bertil Ericson / NTB scanpix
BOMBEROBOT: Politiets bombegruppe har en bomberobot klar utenfor lokalene i Stockholm der en mann har komemt med bombetrusler. Foto: Bertil Ericson / NTB scanpixVis mer

Mann pågrepet etter bombetrussel i Stockholm

Store deler av Gamla Stan ble sperret av etter en mann truet med at han hadde et bombebelte på kroppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Deler av Gamla Stan i Stockholm har i mange timer blitt sperret av som følge av en bombetrussel mot regjeringspartiet Moderaterna.

Nå skal en mann ha blitt observert gående ut av bygningen med armene over hodet. Svensk politi melder på sine egne nettsider at den mistenkte mannen ble pågrepet klokka 19.45.

Mannen skal ha kommet ut etter at politiet hadde hatt dialog med ham på telefon en tid.

Han skal bare ha vært ikledd en kort mørk shorts og en hvit singlet.

Vedkommende skal foreløpig ikke være identifisert, men han skal ifølge Expressen ha oppgitt et navn da han snakket med politiet. Dette navnet har ikke blitt bekrefta av politiet som korrekt.


- Politiet jobber nå med å søke gjennom bygningen, forteller politiets pressetalskvinne Towe Hägg til Aftonbladet.

Forandlet Ifølge den svenske avisa Expressen var politiet i samtaler med den mistenkte bombemannen.

- Det handler ikke om noen direkte forhandlinger, men vi har hatt kontakt med han over telefon, og han befinner seg fortsatt i samme bygning som han gikk inn i, sier politiets pressetalsmann Sven-Erik Olsson til avisa ved 17-tida.

Aftonbladet skriver at politiet forbereder å storme bygningen mannen skal befinne seg i, samtidig som dem forsøker å få til en forhandlingsløsning på situasjonen.

Politiets bombegruppe er på plass med bomberobot, og hundetjenesten skal være klare til å søke i bygningen.

- Kan sprenge seg selv - Det er farlig fordi vi ikke har kontroll. Det kan ende opp med at han sprenger seg selv - eller enda verre - at han kommer løpende ut derfra, sier Paul Hansson, sjef for politiets forhandlingsgruppe til SVT.

Bombebelte En mann skal ha gått inn en en butikk med bombebelte, skriver Aftonbladet. Politiet fikk meldingen 14.24 torsdag ettermiddag.

- Mannen påstår at han har en farlig gjenstand på seg, sier Sven-Erik Olsson i Stockholmspolitiet.


Expressens reporter Max Sohl Stjernberg er på stedet og sier at det er bevæpnet politi på hvert et gatehjørne i området.

- Politiet har skuddsikre vester og tar dette med det største alvor, sier et vitne til Expressen.

Truet flere Mannen skal ha tatt seg inn i bygningen ved siden av. Mannen skal også ha kommet med trusler mot lokalene til partiet Socialdemokratenes lokaler i Sveavägen, som ligger rundt to kilometer lenger nord i byen.

- Jeg kan si såpass mye at mannen skal ha kommet med trusler mot de to partiene. da mannen opplyste at han hadde en farlig gjenstand på seg, evakuerte folk både dette bygget og nabohusene i området, sier Sven-Erik Olsson i Stockholmspolitiet.

Aftonbladets reporter skriver også at politiet er på stedet med bombeteknikere som gjør seg klar til å gå inn i bygningen når det blir mulig. Bygningen er evakuert og mannen skal være den eneste som er igjen der, ifølge politiet.

Kan være flere Det er foreløpig usikkert om annen er alene eller om det er flere personer som står bak trusselen.

- Jeg har ingen konkrete opplysninger om dette på neverånde tidspunkt, sier Sven-Erik Olsson til Aftonbladet.se.

BEVÆPNET: Tungt bevæpnet politi utenfor lokalene til menneskerettsorganisasjonen Civil Rights Defenders i Stockholm, der en mann har gått inn og kommet med bombetrusler. Foto: Bertil Ericson / NTB scanpix
BEVÆPNET: Tungt bevæpnet politi utenfor lokalene til menneskerettsorganisasjonen Civil Rights Defenders i Stockholm, der en mann har gått inn og kommet med bombetrusler. Foto: Bertil Ericson / NTB scanpix Vis mer

Avisa har vært i kontakt med en person som jobber på et kontor like ved bygget der den ukjente mannen har gått inn.

- Stemningen var hysterisk da folk rømte fra bygget, sier mannen som ønsker å være anonym.

Ifølge svenske medier tilhører lokalene menneskerettsorganisasjonen Civil Rights Defence, og bygningen ble umiddelbart evakuert etter at mannen kom med trusselen.

Bygningen er evakuert og mannen skal være den eneste som er igjen der. Politiet opplyser at det er iverksatt politiaksjoner mot lokalene til begge partiene.

Det er foreløpig ikke kjent hvem mannen er eller hva slags motiv han har.

BOMBETRUSSEL: Væpnet politi samlet seg i Gamla Stan i Stockholm, der en mann skal ha gått inn i en butikk og kommet med bombetrusler mot Socialdemokratenes lokaler. Foto: Bertil Ericson / NTB scanpix
BOMBETRUSSEL: Væpnet politi samlet seg i Gamla Stan i Stockholm, der en mann skal ha gått inn i en butikk og kommet med bombetrusler mot Socialdemokratenes lokaler. Foto: Bertil Ericson / NTB scanpix Vis mer
AVSPERRET: En mann har gått inn i et bygg i Gamla stan i Stockholm og truet med å sprenge en bombe. Foto: Bertil Ericson/TT/NTBScanpix.
AVSPERRET: En mann har gått inn i et bygg i Gamla stan i Stockholm og truet med å sprenge en bombe. Foto: Bertil Ericson/TT/NTBScanpix. Vis mer