BOMBEFRYKT: Spesialstyrker gjør seg klare til å gå inn på Schipol i dag, etter at flyplassen mottok en bombetrussel. FOTO: MARCEL ANTONISSE/AFP/Scanpix
BOMBEFRYKT: Spesialstyrker gjør seg klare til å gå inn på Schipol i dag, etter at flyplassen mottok en bombetrussel. FOTO: MARCEL ANTONISSE/AFP/ScanpixVis mer

Mann pågrepet etter bombetrussel mot flyplass i Amsterdam

Deler av Schiphol lufthavn ble evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som sto bak bombetruslen er nå pågrepet av politiet, som ikke kan si om han faktisk hadde en bombe. Bombeeksperter undersøker nå pakken han hadde med seg, ifølge De Telegraaf.

Politiet opplyser til nyhetsbyrået AP at de evakuerte Schiphol lufthavn i Amsterdam etter å ha mottatt en bombetrussel.

Det var de to hovedterminalene, terminal 1 og 2, der den internasjonale flytrafikken går fra, som ble evakuert.

- Vi har mottatt melding om en bombetrussel og har derfor evakuert flyplassen, sa en talsmann fra militærpolitiet til The Daily Star.

Ifølge BNR Nieuwsradio hadde en mann forskanset seg på et toalett og hevdet at han hadde en bombe.

Mannen flyktet inn på toalettet etter å ha nektet å betale på en restaurant, ifølge et øyenvitnes Twitter-melding, skriver De Telegraaf. Dette skjedde i ellevetiden. To timer seinere ble han pågrepet.

Ansatte i butikkene på flyplassen forteller om en av de største evakueringene de har opplevd på flyplassen de siste årene. Øyenvinter forteller at evakueringen gikk rolig for seg.

Området rundt avgangshallen preges av tungt bevæpnet militærpoliti, brannbil og ambulanse.