Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann pågrepet etter bombetrussel

En mann i 60-årene er pågrepet etter at det ble funnet en bombetrussel på et tog på Dal. - Saken er oppklart, sier politiet.

I forbindelse med bombetrusselen som ble rettet mot et tog på Dal i går ble en mann i 60-årene pågrepet kort tid etter hendelsen.

Det opplyser Øst politi på twitter søndag morgen.

- Vedkommende var passasjer på toget. Saken er oppklart. Politiet ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, skriver politiet.

Dagbladet har vært i kontakt med politidistriktet søndag. De opplyser at det ikke vil bli gitt ytterligere informasjon om hendelsen i dag, men at de vil gi en oppdatering mandag.

Varslet av togleder

Øst politidistrikt ble klokka 12.50 i går varslet av en togleder om at det var funnet et ark med en bombetrussel på et tog som ved Dal stasjon i Eidsvoll.

- De i toget ble evakuert, togtrafikken ble stanset og politiet rykket til stedet, sa politiets operasjonsleder Trond Lorentzen til Dagladet kort tid etter hendelsen.

I 13.40-tida anså politiet å være tilbake i en normalsituasjon.

- Vi anser ikke at denne trusselen representerer noen reell fare, sa Lorentzen.

Stille og rolig

Til Dagbladet sa pressevakt Harry Korslund i Bane Nor at de fikk melding omkring klokka 12.45.

Det var da funnet en skriftlig bombetrussel i et Vy-tog ved stasjonen. De kontaktet politiet umiddelbart.

Togets passasjerer ble evakuert. Politiet opplyste at det ikke skulle være noen reell fare, men at de likevel gjorde undersøkelser på stedet.

- De reisende er geleidet ut av toget, noe som gikk stille og rolig for seg. Jeg vet ikke hvem som fant trusselen, sier Korslund til Dagbladet.

Trussel på fly

Også på fredag denne uka rykket politiet i Øst ut på en bombetrussel - denne gangen på et Ryanair-fly, som landet på Oslo Lufthavn.

Om de ser noen sammenheng mellom disse hendelsene, svarte operasjonsleder Lorentzen i går:

- Om vi ser en sammenheng vil jeg ikke kommentere. Vi forholder oss til fakta - og vi anser ikke at denne saken representerer noen reell fare.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!