Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann pågrepet etter bortføringsforsøk i Drammen

Kripos koblet inn i etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann ble torsdag pågrepet og siktet etter bortføringsforsøk i Drammen 21. september. Kripos er koblet inn etter flere lignende bortføringsforsøk på Østlandet de siste ukene.

To kvinner skal ble med en times mellomrom fredag 21. september ha blitt forsøkt dratt inn i to forskjellige biler på to ulike steder i Drammen. Etter tips og beskrivelse fra en av kvinnene ble en mann torsdag pågrepet og siktet, skriver Drammens Tidende.

Politiet har sjekket ut kjente moduskandidater og har innhentet opptak fra overvåkingskameraer fra områdene kvinnene var i. Politiet vurderer å innhente oversikt over telefontrafikk i områdene.

Det første tilfellet skjedde da en 19 år gammel kvinne ble forsøkt dratt inn i en hvit kassebil ved 23.30-tiden 21. september. I overkant av en time senere ble en 20 år gammel kvinne forsøkt dratt inn i en liten mørk bil med sotete ruter og svarte felger.

Kvinnene har beskrevet tre gjerningsmenn i begynnelsen av 20-årene og med utenlandsk utseende. Kvinnene har forklart at mennene snakket gebrokkent norsk.

Til sammen sju personer har de siste to ukene meldt til politiet at de har blitt forsøkt bortført. Tilfellene er registrert i Drammen, Bærum, Fet, Eidsvoll og Nord-Odal. Kripos ble lørdag bedt om å bistå de lokale politidistriktene for å se om det er sammenheng mellom sakene.

(NTB)