Malmö

Mann pågrepet etter brutalt drap i Malmö

Kvinne med spedbarn i armene skutt og drept på åpen gate.

TO HENDELSER: Politiet etterforsker om drapet på kvinnen har sammenheng med den nedbrente bilen som ble funnet like etterpå. Reporter: Geir Jone Karlsen. Video/Foto: SVT, NTB Scanpix, Google Earth. Vis mer

Ifølge SVT har politiet nå pågrepet en mann etter det brutale drapet i Ribersborg i Malmö tidligere i dag.

Mattias Sigfridssson i Malmö-politiet ønsker ikke uttale seg om hvorvidt de tror mannen har utført selve drapshandlingen.

- Jeg kan ikke si om han er mistenkt for selve drapet eller om han er innblandet på annet vis, sier Sigfridsson.

Skytedrama

Kvinnen i 30-åra er bekreftet død etter at hun ble beskutt på åpen gate i Malmö i formiddag. Et lite barn og en tredje person ble kjørt til sykehus i forbindelse med hendelsen.

Det skal ha gått bra med barnet som den drepte kvinnen hadde i armene da skuddene falt.

Flere personer ble vitne til skytedramaet som utspilte seg i et tett befolket område i Sergels väg ved Ribersborg i Malmö.

Bare sekunder etter skyteepisoden, filmet et vitne en maskert person som løp fra plassen.

Flere skudd

Vitnet sier til SVT at han hørte flere skudd, og at han derfor tittet ut av vinduet. Nede på gata så han en kvinne som lå på bakken. Ved siden av kvinnen lå et lite barn, skriver den svenske rikskringkasteren.

- Jeg hørte to tre skudd. Da løp jeg ut på balkongen. Jeg så to menn og en kvinne som holdt et barn. Hun falt i bakken og mistet grepet hun hadde på sitt barn, sier et øyevitne til Expressen.

Aftonbladet skriver at kvinnen skal ha blitt skutt i hodet. Ifølge vitner skal det totalt ha blitt avfyrt 8-10 skudd.

I videoen SVT har publisert ser man en maskert person, kledd i svart fra topp til tå, som løper fram og tilbake ned en gate sekunder etter at skuddene falt. I hånda holder personen en pistolliknende gjenstand.

På et tidspunkt løfter personen armen, som for å skyte.