Mann pågrepet etter bussran i Tromsø

Bussjåfør tvunget til å gi fra seg pengeveska.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mistenker mannen for å stå bak ranet tirsdag kveld, opplyser operasjonsleder Gunnar Baardsen i Troms politidistrikt til Nordlys.

Mannen satt tidlig onsdag morgen i arresten i påvente av avhør. Det er fortsatt ukjent hvor mye penger som forsvant fra bussen.

Politiet fikk melding om ranet ved 20-tiden tirsdag kveld. En bussjåfør ble tvunget til å gi fra seg pengeveska da bussen stanset på en snuplass i Malmvegen i bydelen Kroken i Tromsø.

— Sjåføren ga fra seg pengeveska da mannen truet med en stor kniv. Det er vår rutine. Vi spiller ikke helter, sa driftssjef Magnar Nilssen i Cominor Buss til NRK.

Tromsø-politiet har de siste tre årene registrert seks bussran. Fire av dem har skjedd i løpet av et drøyt år.

— Det er for tidlig å si noe om det er noe sammenheng, sier Baardsen.

Før jul varslet bussjåførene i Tromsø en aksjon for å nekte passasjerer å betale med kontanter. Aksjonen ble ikke gjennomført fordi fylkeskommunen lovet å gjennomføre tiltak som kunne gi sjåførene en sikrere arbeidsplass.

Driftssjef Magnar Nilssen i Cominor Buss frykter nå at begeret er fullt og at det vil komme en aksjon fra sjåførenes side. Han viser til at det i Kristiansand blir brukt vektere som vakter på bussene om kvelden.
(NTB)