Mann pågrepet etter dødsfall på Oslo S

En 30 år gammel mann ble ved 17-tida pågrepet og siktet for drap på en mann i Østbanehallen på Oslo Sentralstasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den omkomne er fremdeles ikke identifisert.

Ifølge vitner skal 30-åringen ved 15-tida lørdag ha slått til mannen slik at han falt i bakken. Kort tid etter døde offeret av skadene. Ullevål sykehus oppgir hodeskader som den sannsynlige dødsårsaken.

Vitner

30-åringen ble pågrepet på Lillestrøm stasjon, etter at vitner hadde gitt en så god beskrivelse av ham at politiet kunne gå ut og etterlyse en konkret person, forteller fungerende vaktleder Per Olav Utgaard ved Kriminalvakta i Oslo til NTB.

-Vi hadde indikasjoner på at mannen kom fra Romerike. Etter hvert fikk vi klarlagt hvem han var, så politiet på Lillestrøm kunne bare plukke ham opp da han kom med toget, sier Utgaard.

Et slag

Mannen er foreløpig siktet for drap, men det er mulig at siktel sen blir omgjort til legemsbeskadigelse med døden til følge.

-Dette avhenger av den videre etterforskningen, blant annet av forklaringene til vitnene vi har inne til avhør nå. Etter det vi vet nå, har gjerningsmannen tildelt avdøde ett slag, bekrefter Utgaard.

Det var mange øyenvitner til hendelsen, som skjedde på et av Oslos travleste steder, «Toto-bua» ved Østbanehallen på Oslo Sentralstasjon.

Ukjent offer

Politiet må også forsøke å finne ut hvem den døde mannen er.

-Vi tror han er middelaldrende. Han hadde ikke på seg noen personlige papirer, og nå er vi på vei til sykehuset for å hente eiendelene hans, sier Utgaard.

Den pågrepne 30-åringen skal bringes til Oslo for videre avhør.

(NTB)