Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann pågrepet etter drap på svensk FN-gransker i Kongo

Svenske Zaida Catalán funnet død i en massegrav. 

FUNNET DØD: Et bilde fra 2009 av den svenske FN-granskeren Zaida Catalán som nylig ble funnet død i en massegrav i den kongolesiske Kasai-provinsen.

Foto: Bertil Ericson / TT / NTB scanpix
FUNNET DØD: Et bilde fra 2009 av den svenske FN-granskeren Zaida Catalán som nylig ble funnet død i en massegrav i den kongolesiske Kasai-provinsen. Foto: Bertil Ericson / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Kongo har pågrepet en person som er mistenkt for å ha drept den svenske FN-granskeren Zaida Catalán.

En annen mistenkt skal ha rømt i forbindelse med pågripelsen. I tillegg er fire politifolk som var ansvarlig for å holde oppsikt med de to mistenkte, pågrepet, opplyser kongolesisk påtalemyndighet fredag, ifølge Reuters.

Catalán og hennes amerikanske kollega Michael Sharp forsvant 12. mars sammen med flere kongolesere. FN-granskerne var i Kongo for å undersøke anklager om vold og omfattende menneskerettsbrudd begått av den kongolesiske hæren og militsgrupper.

Senere ble Catalán og Sharp funnet døde i en massegrav i provinsen Kasai. Tolken deres lå i samme grav, ifølge myndighetene i Kongo.

Kongolesiske myndigheter har tidligere opplyst at de to ble bortført av ukjente opprørere. Kongos regjering uttalte onsdag 29. mars at drapene skal etterforskes, og at myndighetene vil lete etter FN-granskernes savnede kongolesiske kolleger. Samme dag varslet svensk politi at det innleder egen etterforskning.

Det er første gang noensinne at FN-eksperter har forsvunnet i Kongo, ifølge Human Rights Watch.

- Jeg sender mine dypeste kondolanser til deres familier, kjære og kolleger, sa FNs generalsekretær António Guterres etter at de ble funnet døde.

(NTB)