Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann pågrepet etter drap på to småbarn i Sverige

Blodig funn i Arboga. Moren (23) livstruende skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Svensk politi  har pågrepet en mann, som mistenkes for å stå bak drapet på to småbarn i Arboga i Sverige.


Etter tips rykket politiet mandag kveld ut til et bolighus, der de fant en ung mor og hennes to små barn i en blodpøl på gulvet. Alle tre ble fraktet til sykehus, men barna på henholdsvis to og fire år døde av de omfattende skadene.

- Klokken 00-25 ble en person som er en nær bekjent av kvinnen og barna pågrepet, mistenkt for to drap og et drapsforsøk, sier politiets pressetalsmann Börje Strömberg til Expressen.

Den 23 år gamle moren er nå ført fra sykehuset i Örebro til nevrokirurgisk avdeling ved sykehuset i Uppsala. Hun har omfattende og livstruende skader, melder sykehuset.

Nekter for ugjerningen

Mannen, som er født i 1980,  ble pågrepet i Motala i Östergötland. Han har så langt nektet for å ha gjort noe galt.

Det var en mannlig bekjent av familien som ringte alarmsentralen ved 19.20-tida i kveld. Han skal ha sagt at noe hadde skjedd i huset.

- Når vi kom dit 15 minutter senere fant vi kvinnen og barna på gulvet, sier Strömberg til Expressen.

DREPT: Barna på to og fire døde av knivskadene. Den 23-årige moren ligger livstruende skadd på sykehus. Foto: KRISTER SVARTSTRÖM/Magazin24.se
DREPT: Barna på to og fire døde av knivskadene. Den 23-årige moren ligger livstruende skadd på sykehus. Foto: KRISTER SVARTSTRÖM/Magazin24.se Vis mer

Forfulgt av mann

En venn av den skadde kvinnen sier til Expressen at kvinnen var forfulgt av en mann som hun har politianmeldt flere ganger. Vennen beskriver mannen som «besatt» av kvinnen.

Etter det den svenske avisa kjenner til, er denne mannen identisk med mannen som er pågrepet. Det er ikke bekreftet av politiet.

- Det har vært veldig mye rot rundt denne mannen, og det har pågått lenge nå, sier vennen.

Mannen skal ha overvåket kvinnens hus, og ifølge vennen skal han også ha vært voldelig overfor henne.

- Tragisk

Politiets teknikere er på plass i huset, og saumfarer området på jakt etter spor. Politiet har brukt mye tid på å kartlegge familiens omgangskrets og avhøre naboer, og skal tidlig ha fattet interesse for mannen som er pågrepet. 

 Politiet har fremdeles ikke noen vitner til ugjerningen.

- Det er helt tragisk. I hagen står trehjulssykler og leketraktorer. Man ser at det er en barnefamilie som bor der, sier et vitne på stedet som Expressen har snakket med.

Det er ikke kommet noen beskjeder om at tilstanden til kvinnen er forandret, og hun har ikke kunnet blitt avhørt på grunn av de alvorlige skadene hun er blitt påført.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media