Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann pågrepet etter drapet på datteren: - Jeg ble helt satt ut

Tina Jørgensens mor fikk beskjed om pågripelsen i går kveld.

ØNSKER SVAR: I snart 15 år har Torunn Austdal Rasmussen levd uten svar på hva som skjedde med datteren Tina Jørgensen, som ble funnet drept i oktober 2000. Foto Carina Johansen
ØNSKER SVAR: I snart 15 år har Torunn Austdal Rasmussen levd uten svar på hva som skjedde med datteren Tina Jørgensen, som ble funnet drept i oktober 2000. Foto Carina Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går kveld fikk Tina Jørgensens mor Torunn Austdal Rasmussen beskjed om at politiet hadde pågrepet og siktet en mann for drap eller medvirkning til drap på datteren hennes.

- Jeg ble helt satt ut, sier Rasmussen til Dagbladet.

I snart 15 år har hun levd uten svar på hva som egentlig skjedde med hennes 20 år gamle datter. Tina Jørgensen ble funnet drept og gjemt i en avløpskum ved Bore kirke på Klepp fire uker etter at hun forsvant i september 2000.

Kjæresten ble siktet og tiltalt i saken, men saken ble henlagt og mannen renvasket for mistanke.

«Hva som skjedde før hun ble plassert i kummen, har vært et mysterium for politiet», skriver politiet i en pressemelding i dag.

Til NRK sier moren til Tina at det ikke er kjæresten som nå er siktet.

Pågrepet i går Den 36 år gamle mannen som nå er siktet for drapet, ble pågrepet i sin bopel i Vest-Agder onsdag 16. september klokka 09.40. Derfra ble han fraktet til politihuset i Stavanger, hvor han satt i avhør i flere timer.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med forsvarer Odd Rune Torstrup, men han kan foreløpig ikke besvare henvendelsene.

- Mannen sitter i arrest og vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen, sier Herdis Traa, politiadvokat ved Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt.

Politiet tok opp saken på nytt i mars 2013, etter å ha mottatt mange tips over en lengre periode. En etterforskningsgruppe jobbet fram til september med ulike spor, og særskilt med kartlegging av Tinas siste bevegelser, men det framkom ingen opplysninger som kunne føre til en oppklaring av saken, skriver de videre.

- Noen vet I et intervju med Dagbladet i april 2014, sa Torunn Austdal Rasmussen til Dagbladet at hun var skråsikker på at hun en dag skal få vite hvem som drepte hennes datter.

- Noen der ute vet. Hvordan kan en gjerningsmann ha samvittighet til å bære på en slik fryktelig hemmelighet? Jeg ser ikke for meg at saken skal forbli uoppklart, aldri i verden. Men jeg frykter foreldelsesfristen på 25 år. En dag kan drapsmannen stå på trappa og innrømme drapet, uten å bli straffet, sa hun den gang.

Hun har selv mottatt en rekke tips opp gjennom åra, og fortalte at hun føler at hun ikke har fått satt igang en skikkelig sorgprosess, fordi spørsmålene er mange flere enn svarene.

- Nå skjer det i hvert fall noe, sier Rasmussen til Dagbladet i dag.

FUNNET DREPT: Tina Jørgensen (20) ble funnet drept i oktober for snart 15 år siden.
FUNNET DREPT: Tina Jørgensen (20) ble funnet drept i oktober for snart 15 år siden. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media