Mann pågrepet etter flere branner i Oslo

Politiet jaktet natt til lørdag på en brannstifter etter tre branner på under 30 minutter. 

PÅTENT: Brannen i Sexes gate startet under en veranda. Brannvesenet mener brannen var påtent. Foto: Fredrik Hove / Hove Media
PÅTENT: Brannen i Sexes gate startet under en veranda. Brannvesenet mener brannen var påtent. Foto: Fredrik Hove / Hove MediaVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 69 år gammel mann er pågrepet, mistenkt for å stå bak tre branner på Tøyen i Oslo natt til lørdag. Mannen hadde fortsatt sot på hendene da politiet kom til stedet.

Oslo-politiet igangsatte et omfattende søk etter én eller flere gjerningspersoner, etter at det oppsto tre branner i løpet av 30 minutter i Tøyen-området, natt til lørdag.

Nødetatene fikk den første meldingen om en brann i en blokk i Sexes gate like før klokka 01.00. Ti minutter seinere kom meldingen om en brann i Tøyengata, under et kvartal unna den første brannen.

Omtrent samtidig som Oslo-politiet meldte at brannen i Tøyengata var slukket, fikk de melding om en ny brann. Denne gang i en søppelkasse i Hagegata. Det er ikke meldt om skadde personer etter brannene.

- Brannvesenet mener at alle brannene er påtent. Vi søker derfor med både hundepatrulje og vanlige patruljer etter aktuelle personer i området, sa operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo-politiet til Dagbladet like etter klokka 01.00.

To timer seinere ble en 69-åring pågrepet på Kampen, noen hundre meter unna der den første brannen oppsto.

- Vi ble kontaktet av et vitne som hadde fått med seg politiets Twitter-meldinger, og blitt mistenksom da vedkommende så en mann som kunne passe til den vi lette etter. Da politiet kom til stedet hadde mannen fortsatt sot på hendene, sier Ullsand til Dagbladet.

Basert på funn på åstedet og på personen, er 69-åringen siktet for ildspåsettelse, opplyser politiet.

Ullsand sa ved 01-tida at det var mer enn litt mistenkelig at tre branner oppstår på samme område innen et så kort tidsrom.

- Vi leter nok etter noen som har påtent disse brannene. Vi kan ikke si at det er samme person som står bak alle tre brannene, men vi søker også på aktuelle adresser vi kjenner til, sa han.

Ber om tips: Politiet ber om hjelp fra publikum etter flere branner på Tøyen i Oslo natt til lørdag. Foto: Fredrik Hove / Hove Media
Ber om tips: Politiet ber om hjelp fra publikum etter flere branner på Tøyen i Oslo natt til lørdag. Foto: Fredrik Hove / Hove Media Vis mer