Mann pågrepet etter flere branner i Oslo

Politiet jaktet natt til lørdag på en brannstifter etter tre branner på under 30 minutter. 

PÅTENT: Brannen i Sexes gate startet under en veranda. Brannvesenet mener brannen var påtent. Foto: Fredrik Hove / Hove Media
PÅTENT: Brannen i Sexes gate startet under en veranda. Brannvesenet mener brannen var påtent. Foto: Fredrik Hove / Hove Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 69 år gammel mann er pågrepet, mistenkt for å stå bak tre branner på Tøyen i Oslo natt til lørdag. Mannen hadde fortsatt sot på hendene da politiet kom til stedet.

Oslo-politiet igangsatte et omfattende søk etter én eller flere gjerningspersoner, etter at det oppsto tre branner i løpet av 30 minutter i Tøyen-området, natt til lørdag.

Nødetatene fikk den første meldingen om en brann i en blokk i Sexes gate like før klokka 01.00. Ti minutter seinere kom meldingen om en brann i Tøyengata, under et kvartal unna den første brannen.

Omtrent samtidig som Oslo-politiet meldte at brannen i Tøyengata var slukket, fikk de melding om en ny brann. Denne gang i en søppelkasse i Hagegata. Det er ikke meldt om skadde personer etter brannene.

- Brannvesenet mener at alle brannene er påtent. Vi søker derfor med både hundepatrulje og vanlige patruljer etter aktuelle personer i området, sa operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo-politiet til Dagbladet like etter klokka 01.00.

To timer seinere ble en 69-åring pågrepet på Kampen, noen hundre meter unna der den første brannen oppsto.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer