Mann pågrepet etter flere branner

Væpnet politi har pågrepet en mann de tror står bak en rekke branner langs E6 i Nord-Trøndelag i natt. Mannen truet med å skyte politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Nord-Trøndelag fikk ca. 01.30 i natt telefon fra en mann i psykisk ubalanse, som ønsket å bli brakt av politiet til psykiatrisk avdeling på sykehuset. Senere skal han ha ombestemt seg, og truet både med å skyte politiet eller også skyte seg selv hvis politiet likevel kom for å hente ham.

- Vi var i telefonisk kontakt med mannen flere ganger ut over natten, uten å få noen løsning på saken. Væpnet politi startet en aksjon for å finne mannen så raskt som mulig, forteller operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt, Arne Hofstad, til Dagbladet.

Litt senere begynte brannmeldinger å komme inn til politiet. Først ble det meldt om brann i Verdal kommune i et mindre bygg langs E6. Bygget skal tilhøre Statens Vegvesen. Litt senere var det full fyr i en driftsbygning på et småbruk ved Bjørga, noen hundre meter lenger nord langs samme vei. Brannene førte til at E6 måtte sperres for en periode i natt.

Senere kom meldingen om at en større driftsbygning på Koa gård i Inderøy kommune sto i brann. Det var lenge fare for at den eksplosive brannen skulle spre seg til nærliggende bygninger, men disse fikk bare varmeskader.

- Politiet søkte med hund i området, og påtraff ved halv fem-tida i natt den nevnte mannen enda litt lenger nord, ved Salberg kirke på Røra. Mannen skal være i slutten av 20-årene, og ble i natt fremstilt for lege, forteller operasjonsleder Hofstad. Politiet kjenner til mannen fra tidligere tilfeller, men det er ikke kjent om han har tilknytning til noen av gårdene som ble offer for brannstiftingene.

Mannen skal ikke ha båret våpen da han ble pågrepet, men politiet fant flere skytevåpen i mannens hjem, noen kilometer syd for der han ble funnet.

Alle bygningene ble totalskadd, men det befant seg verken dyr eller mennesker i bygningene da brannene ble påsatt.