TRUMP-FAN: Med sugekopper tok Trump-supporteren seg opp 21.etasjer på Trump Tower, i et påstått forsøk på å få treffe presidentkandidaten. Video: Reuters / Storyful Vis mer

Mann pågrepet etter klatretur på Trump Tower. Ville treffe Donald Trump

Fikk applaus av tilskuere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann som ønsket å snakke med presidentkandidat Donald Trump, er pågrepet etter at han klatret oppover glassfasaden på Trump Tower i New York utstyrt med sugekopper.

Politiet grep tak i mannen gjennom et åpent vindu i 21. etasje i skyskraperen, som blant annet huser hovedkvarteret og boligen til presidentkandidat Donald Trump.

I en video som klatreren la ut på YouTube i forkant, omtaler han seg selv som en «uavhengig forsker som ønsker en privat audiens» med Donald Trump for å diskutere en viktig sak.

Presidentkandidaten, som også eier den 58 etasjer høye skyskraperen, var ikke hjemme da episoden skjedde. På Twitter takker han politifolkene for at de klarte å beskytte folk og redde klatreren.

Den to og en halv timer lange klatreferden startet rundt klokka 4 onsdag ettermiddag, og skapte stort oppstyr med mange tilskuere på gatenivå i Fifth Avenue på Manhattan.

Før pågripelsen prøvde redningsarbeidere å overtale sugekoppmannen til å gi opp stuntet ved å rope til ham gjennom et hull de skar ut i fasaden i 16. etasje.

Mannen fortsatte stigningen og endte til slutt i armene til politiet, til applaus fra flere av tilskuerne.

(NTB)