Mann pågrepet etter knivstikking og brann i Skien

Alvorlig skadet, men stabil.

 KNIVSTUKKET:  Nødetatene var raskt på pletten. Foto: Theodor Aasland Valen / NTB scanpix
KNIVSTUKKET: Nødetatene var raskt på pletten. Foto: Theodor Aasland Valen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er brakt til sykehus med alvorlige skader etter at han ble knivstukket i Skien mandag ettermiddag. Huset der knivstikkingen skjedde, ble påtent.

Den skadde mannen er alvorlig skadet, men stabil og vil bli operert på sykehuset i kveld, skriver Politiet i Telemark.

Politiet har nå pågrepet gjerningsmannen, han er i 20 årene. Det er ingen grunn til å tro at det er flere gjerningsmenn.

Knivstukket i brystet - Vi rykket ut sammen med ambulansen og fant en 21 år gammel mann knivstukket i brystet. Han var alvorlig skadd, og vi fikk brakt ham i sikkerhet og pågrep gjerningsmannen på stedet, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til NTB.

Kniven som politiet tror ble brukt i knivstikkingen, har et blad med en skarp egg på den ene siden og tagger på den andre.

Heltemodig innsats fra politiet reddet trolig livet til gjerningsmannen. Da de fant ham lå han bak en låst dør og det brant i rommet.

- Mannen ble dratt ut av rommet i siste liten og brannen ble slukket med et pulverapparat som tilfeldigvis stod i rommet.

Menn i 20-årene - Både gjerningsmannen og offeret er menn i 20-årene. Brannen ble slukket relativt raskt, men vi er usikre på hvor store skadene er, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til NTB.

Huset var påtent med brennbar væske, og offeret lå alvorlig skadd utenfor da politiet kom fram, skriver Varden.

Aaltvedt sier én av de to involverte bor i det aktuelle bolighuset Uglevegen i bydelen Gulset. Han ønsker ikke å si noe om hva slags relasjon de to har.

Ett vitne skal være under avhør på Politihuset på Myren i Skien.

Brannen er nå slukket.

(Dagbladet/NTB)