Mann pågrepet etter massakre-trussel mot København-skole

Sendte drapstrusler på sms.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dansk politi sperret tidligere i ettermiddag av området rundt en skole i København etter å ha mottatt trusler om en massakre. Skolen ble evakuert, men ble igjen åpnet for elever og ansatte rundt klokken 16.30 da politiets sperringer ble fjernet.

Politiet i København bekrefter overfor ekstrabladet.dk at en mann er pågrepet i saken, men har inntil videre valgt å tilbakeholde detaljer om den pågrepne personen.

Det ble slått full alarm rundt klokken 14.15 da flere personer mottok tekstmeldinger om at de stod i fare for å bli drept.

- Det jeg kan si, er at drapstruslene er sendt til flere personer via sms i dag, opplyste vaktsjef Mads Firling i København-politiet til Ekstrabladet tidligere i dag.

Tekstmeldingene inneholdt ifølge Ekstrabladet trusler mot både selve skolen og enkeltpersoner, og politiet fryktet at det var plantet en bombe inne i skolens lokaler.

- Vi jobber med å få løst saken, noe vi satser på at den er innen kort tid, sier etterforskningsleder Hans Erik Raben til ekstrabladet.dk.

Københavns Voksenuddannelsescenter i Vognmalergade 8 gir utdanning til voksne på grunnskole- og videregående nivå. Det går i alt 3.000 elever på senteret, og mange elever ble avbrutt midt i undervisningen da de fikk beskjed om å forlate bygningen.