Mann pågrepet etter massakre-trussel mot København-skole

Sendte drapstrusler på sms.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dansk politi sperret tidligere i ettermiddag av området rundt en skole i København etter å ha mottatt trusler om en massakre. Skolen ble evakuert, men ble igjen åpnet for elever og ansatte rundt klokken 16.30 da politiets sperringer ble fjernet.

Politiet i København bekrefter overfor ekstrabladet.dk at en mann er pågrepet i saken, men har inntil videre valgt å tilbakeholde detaljer om den pågrepne personen.Det ble slått full alarm rundt klokken 14.15 da flere personer mottok tekstmeldinger om at de stod i fare for å bli drept.

- Det jeg kan si, er at drapstruslene er sendt til flere personer via sms i dag, opplyste vaktsjef Mads Firling i København-politiet til Ekstrabladet tidligere i dag.

Tekstmeldingene inneholdt ifølge Ekstrabladet trusler mot både selve skolen og enkeltpersoner, og politiet fryktet at det var plantet en bombe inne i skolens lokaler.

- Vi jobber med å få løst saken, noe vi satser på at den er innen kort tid, sier etterforskningsleder Hans Erik Raben til ekstrabladet.dk.

Københavns Voksenuddannelsescenter i Vognmalergade 8 gir utdanning til voksne på grunnskole- og videregående nivå. Det går i alt 3.000 elever på senteret, og mange elever ble avbrutt midt i undervisningen da de fikk beskjed om å forlate bygningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer