Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann pågrepet etter ny overfallsvoldtekt i Oslo

Settes ikke i sammenheng med voldtektene i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til i dag i 03.30-03.45-tida ble en kvinne overfalt og voldtatt på Sinsen i Oslo, melder Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Fornærmede hadde tatt 31-bussen fra Brugata cirka klokka 03.15, og gikk av på Sinsen bussholdeplass. Hun skal deretter ha blitt fulgt etter av en medpassasjer som kort tid senere overfalt henne og gjennomførte voldtekten, opplyser politiet.

Et vitne, som hadde vært passasjer på den samme bussen, hørte skrik og løp til åstedet.

Politiet opplyser at gjerningsmannen stakk av, men ble gjenkjent av vitnet og politiet pågrep ham kort tid etterpå. I dag sitter han i avhør. 47-åringen er av afrikansk opprinnelse og er tidligere kjent av politiet fra før.

Politiet setter ikke denne saken i sammenheng med de fire overfallsvoldtektene i helga.

- Det er beskrivelsen av gjerningspersonene som gjør at vi ikke setter denne saken i sammenheng, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid i Oslo-politiet til Dagbladet.

I løpet av fem timer natt til søndag var det fire overfallsvoldtekter i Oslo sentrum. En eller flere gjerningspersoner er fortsatt på frifot og politiet ber publikum om hjelp:

Kl 23:00. Sofienbergparken. En ung kvinne ble kontaktet av en mann i krysset Sofienberggata/Kirkegårdsgata. Kvinnen begynte å løpe i retning Sofienbergparken, der voldtekten skjedde.
Gjerningsmannen var 20-40 år, hadde mørkt hår, og muligens mørk hette og mørke klær. Muligens asiat.

Kl. 02:30 - 02:45. Mandalls gate. Kvinnen gikk over Grønlandsleiret og inn i Mandalsgata, der hun møtte gjerningsmannen. Han beskrives som mann mellom 25 og 35 år, mørkt hår og muligens lue eller hette. Han snakket gebrokkent engelsk og norsk.

Kl. 03 - 03:30. I en sidegate ved Brugata. Gjerningsmannen hadde mørkt, kort hår, muligens lue, militærgrønn jakke og mørke bukser. Han løp i retning Storgata.

Kl. 01 - 0130. Bussholdeplassen på Tjuvholmen. Kvinnen gikk fra utestedet «Latter» på Aker brykke, utenfor baren Sinatra/Underbar/Beer palace ble hun kontaktet av to menn som gikk sammen med henne over gangbroen i retning Tjuvholmen.
Gjerningsmennene meskrives som:
1. 20-30 år, skallet, sorte bukser, hvit skjorte med et tynt slips.
2. Omtrent 30 år, høy og tynn, med kort, sort, tykt hår. Han hadde sort skjorte og sorte dongeribukser.
Begge snakke gebrokkent engelsk.

Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media