Mann pågrepet etter revyran i Oslo

Var blant tre maskerte menn som tok kvelertak på Julie (18) og ranet til seg 60 000 kroner.

- BLACKOUT: Julie Berg (18) fikk blackout da ranerne tok kvelertak på henne. Til venstre revysjef Rein Amundsen (18). Foto: Espen Røst / Dagbladet
- BLACKOUT: Julie Berg (18) fikk blackout da ranerne tok kvelertak på henne. Til venstre revysjef Rein Amundsen (18). Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Én person er pågrepet og vi utelukker ikke flere pågripelser i den nærmeste framtid, sier operasjonsleder Kjell Hjulstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Det var klokken 19.15 onsdag, like før revyen på Fagerborg videregående skole i Oslo skulle starte, at tre maskerte ranere truet med kniv og tok kvelertak på Julie Berg (18).

- Jeg fikk blackout og husker ingenting. Men de sier at ranerne tok kvelertak på meg, sa Berg, som er PR-sjef på revyen og sto i billettluka da ranerne slo til, til Dagbladet.

Situasjonen var kaotisk da ranerne fikk med seg hele omsetningen fra premierekvelden.

- Ranerne var maskerte med en hals trukket opp foran ansiktet. De fikk med seg 60 000 kroner. Billettene koster 200 kroner og det er fullt, sa revysjef Rein Amundsen (18) til Dagbladet i går.

- Jeg kastet meg inn på toalettet bak billettluka, da det ble kastet en kniv etter meg, sier Amundsen.

Arrangørene håper pengene kommer til rette, fordi arrangørene ikke har forsikring. Pengene vil dermed være tapt hvis de ikke blir funnet.

Politiet sikret seg i går kveld tekniske spor på stedet. Ranerne ble beskrevet som tre unge, lyse gutter, iført boblejakker og med skjerf foran ansiktet. Vitnebeskrivelser og informasjon fra forebyggende avdeling på Majorstua politistasjon førte til at politiet satt med tre konkrete navn som skulle sjekkes opp.

Revyen ble forsinket, men showet gikk til slutt som planlagt onsdag kveld. Den tradisjonsrike Fagerborgrevyen har aktører fra alle årstrinn ved den videregående skolen.

(NTB)