Skogbrann:

Mann pågrepet etter skogbrann i Portugal

Flere er skadet etter store skogbranner i Portugal. Nå er en mann pågrepet i forbindelse med brannene.

1000 BRANNFOLK KJEMPER MOT BRANNER I PORTUGAL: De tre brannene brøt ut lørdag i Castelo Branco-distriktet, nordøst for hovedstaden Lisboa, ifølge Reuters. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En 55 år gammel mann er pågrepet i forbindelse med omfattende skogbranner i Portugal. Opptil 1.300 brannfolk har kjempet mot flammene.

Tretten fly og helikoptre og rundt 400 kjøretøy ble satt inn for å få kontroll og slukke brannene i skogområder rundt 20 mil nord for Lisboa. Innsatsen omtales som en av de største mobiliseringene i området noensinne.

To mindre branner er under kontroll, men 20 mennesker er skadd, og en landsby ble delvis evakuert. Det er åtte brannfolk og tolv sivile blant de skadde, opplyser innenriksdepartementet. En sivilist med alvorlige brannskader ble fløyet til sykehus med helikopter.

– Kun brannen ved Vila de Rei er fortsatt aktiv, sier innenriksminister Eduardo Cabrita.

– Årsaken til brannen etterforskes…det er noe merkelig der. Hvordan kan det ha seg at fem så store branner har brutt ut i områder som ligger så nær hverandre, spurte ministeren.

Mann pågrepet

Politiet opplyser søndag kveld at en 55 år gammel man er pågrepet, melder Reuters. Han er mistenkt for å ha startet en brann i Castelo Branco, der brannene startet lørdag før de spredde seg til Santarem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer