Mann pågrepet etter skuddene i Sandefjord

Politiet tok affære etter vitnebeskrivelser.

SKUDDRAMA: Tre personer ble skutt i Badeparken i Sandefjord i formiddag. En av de skadde føres bort av ambulansepersonell.
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
SKUDDRAMA: Tre personer ble skutt i Badeparken i Sandefjord i formiddag. En av de skadde føres bort av ambulansepersonell. Foto: Trond Reidar Teigen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDEFJORD (Dagbladet): På bakgrunn av vitnebeskrivelser og tips som er kommet inn i løpet av dagen, har politiet pågrepet en mannsperson.

- Vi har tatt ham inn fordi vi skal sjekke ham inn eller ut av saken, sier påtaleansvarlig Kjetil Egelie til Dagbladet.

Pågripelsen skjedde uten dramatikk, og mannen er tatt med til avhør i Sandefjord.

- Vi mener det er skjellig grunn til å mistenke mannen for å ha noe med skyteepisoden å gjøre. Men etterforskningen fortsetter med uforminsket styrke og det kan være andre gjerningsmenn enn mannen som nå er pågrepet og siktet, skriver politiet i en pressemelding.

Mannen ble pågrepet i 20-tida i leiligheten sin i Sandefjord. Ifølge politiet skal han passe godt til beskrivelsen som ble gitt av gjerningspersonen tidligere i dag.

Fjerde person avhørt Politiet i Sandefjord opplyser også om at det var en fjerde person til stede på benken i Badeparken i Sandefjord da en ukjent gjerningsmann angrep og skjøt tre personer klokka 10.45 i formiddag.

De tre ofrene skal tilhøre rusmiljøet i parken. Det skal også fjerdepersonen gjøre.

Vedkommende kom ikke til skade, og er blitt avhørt av politiet.

- Personen har bekreftet at gjerningsmannen kom med uttalelser som tyder på at han ikke liker rusmiljøet i parken, sier påtaleansvarlig Kjetil Egelie til Dagbladet.

Politiet har også avhørt 44-åringen som er utenfor livsfare. Også han har forklart at gjerningsmannen mislikte narkomane i Badeparken.

Livstruende skadd De tre som ble skutt klokka 10.45 i formiddag er en kvinne (49), hennes ektemann (44) og en tredje mann (47). De skal alle ha tilhørt rusmiljøet i Badeparken i Sandefjord.

Kvinnen blir behandlet på Ullevål universitetssykehus og er livstruende skadd.

Mannen hennes skal være utenfor livsfare. Det gjelder også den andre mannen, som fremdeles betegnes som kritisk skadd.

Kjenner rusmiljøet En ansatt som jobber i en næringvirksomhet tvers overfor benken i Badeparken der de tre ble skutt forteller følgende til Dagbladet:

PÅGREPET: Politiet bekreftet fredag kveld at de har pågrepet en mann i forbindelse med skytingen i Badeparken i Sandefjord. Her blir han brakt inn til avhør ved Sandefjord politistasjonen. Foto: Espen Røst/Dagbladet
PÅGREPET: Politiet bekreftet fredag kveld at de har pågrepet en mann i forbindelse med skytingen i Badeparken i Sandefjord. Her blir han brakt inn til avhør ved Sandefjord politistasjonen. Foto: Espen Røst/Dagbladet Vis mer

- Vi kjenner godt til miljøet i parken, sier han.

Han anslår at det hver dag er mellom fem og ti personer som fast holder til i området rundt skulpturene midt i Badeparken, der også benken står.

Han beskriver miljøet som rusbelagt.

- Vi har aldri opplevd noe tull med dem. De henger rundt i parken og i området her daglig. For meg så virker det som ålreite folk, sier han.

- Men det er vel både alkohol og narkotika med i bildet, sier han.

Dagbladet har snakket med flere i området. Noen sier at de har hørt tre skudd - andre sier fem.

SJEKKES: - Vi mener det er skjellig grunn til å mistenke mannen for å ha noe med skyteepisoden å gjøre, sier påtaleansvarlig Kjetil Egelie, ved Vestfold Politidistrikt til Dagbladet. Foto: Espen Røst/Dagbladet
SJEKKES: - Vi mener det er skjellig grunn til å mistenke mannen for å ha noe med skyteepisoden å gjøre, sier påtaleansvarlig Kjetil Egelie, ved Vestfold Politidistrikt til Dagbladet. Foto: Espen Røst/Dagbladet Vis mer