Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann pågrepet etter skyting mot folk på gata i Oslo

Beredskapstroppen fant luftgevær påmontert kikkertsikte i blokkleilighet.

TATT I EGEN LEILIGHET: Denne mannen skal ha erkjent å ha løsnet flere skudd med et luftgevær mot et fortau der det oppholdt seg folk.  Foto: JACQUES HVISTENDAHL
TATT I EGEN LEILIGHET: Denne mannen skal ha erkjent å ha løsnet flere skudd med et luftgevær mot et fortau der det oppholdt seg folk. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En rekke bevæpnede patruljer fra oslopolitiet gikk i 11-tida til aksjon på Sagene etter at det kom melding om at flere skudd ble avfyrt fra en leilighet i Arendalsgata i retning av folk på gateplan i Maridalsveien 148.

- Vi fikk melding klokka 10.59 om at det ble skutt inn gjennom døra til en lagerbygning. Ingen er skadd, men det var folk like i nærheten som ble skremt, sier operasjonsleder Britt Homb-Døviken ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Flere gater i området og grøntarealer ble sperret av under aksjonen, og politiet forsøkte å holde alle fotgjengere og biler på god avstand fra den aktuelle bygningen. Pressefolk ble oppfordret av politiet på stedet til å ikke bevege seg nærmere, da den første meldingen tydet på at det var skutt med ei rifle med lang rekkevidde.

Øyenvitner som hadde sett selve geværløpet pekte ut vinduet skuddene kom fra, og i 12.15-tida tok Beredskapstroppen seg inn i den aktuelle leiligheten.

- En mann i 50-åra er pågrepet. Han har erkjent at han avfyrte skuddene. Dette dreier seg om et luftgevær med påmontert kikkertsikte, sier Homb-Døviken.

Etter det Dagbladet forstår skal mannen ha sagt til de bevæpnede politifolkene som pågrep ham at han skulle skyte skjærer og kråker, men politiet vil foreløpig ikke gå inn på forklaringen.

Gjerningsmannen er nå kjørt til politihuset i Oslo og vil bli avhørt senere i dag.

Operasjonslederen vil ikke kommentere hvorvidt det er ekstra uklokt å operere geværer med kikkertsikter fra høye bygninger mens oslopolitiet er på tå hev foran Barack Obamas besøk om under en måned.

- Vi ser ikke spesielt positivt på lek med skytevåpen under noen omstendigheter, konstaterer Homb-Døviken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media