Mann pågrepet etter skyting og brann ved Holmestrand

Kvinne skadd. Blir operert for skuddskade i kveld.

 DRAMA VED E18:  Politiet fikk melding klokka 17 om skyting og denne brannen på en gård ved Eplerød mellom Holmestrand og E18. FOTO: STENER KALBERG.
DRAMA VED E18: Politiet fikk melding klokka 17 om skyting og denne brannen på en gård ved Eplerød mellom Holmestrand og E18. FOTO: STENER KALBERG.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne er bekreftet skutt og skadd, og to våningshus er brent ned på en gård ved Eplerød mellom Holmestrand og Hannekleiv på E18 i ettermiddag.

Ved 18.15-tiden pågrep politiet en mann som er mistenkt for skytingen og ildspåsettelse. Han var da i en sidebygning på gården, og ifølge et øyenvitne ved åstedet kom han ut med armene over hodet.

Storte politistyrker fra Vestfold og Søndre Buskerud og beredskapstroppen i Oslo politidistrikt ble satt inn i aksjonen etter den mistenkte gjerningsmannen.

Operasjonsentralen i Vestfold politidistrikt opplyste først at det var to voksne menn som var inolvert i de alvorlige hendelsen, men opplyser nå ved 18.30-tiden at den skadde er en kvinne.

Låste seg inne Det er en kvinne som er registrert som eier av gården.

Vestfold politidistrikt mottok litt over kl 17 i ettermiddag melding om at en kvinne hadde låst seg inne på et toalett i en gården fordi hun ble truet.

 TOTALSKADD:  Begge bolighusene på gården ved Eplerød er totalskadd. FOTO: STENER KALBERG.
TOTALSKADD: Begge bolighusene på gården ved Eplerød er totalskadd. FOTO: STENER KALBERG. Vis mer

Kort tid etter ble det meldt om brann i hovedhuset på gården utenfor Holmestrand da vedkommende ble truet.

Skjøt mot brannvesenet En kvinne som bor på gården er skadd av et skudd avfyrt av gjerningsmannen, opplyser Vestfold-politiet i en pressemelding.

- Ifølge vakthavende kirurg på Drammen sykehus, har kvinnen fått en skuddskade i høyre skulder og skal opereres i kveld. Skaden skal ikke være alvorlig, opplyser pressevakt Frank Reiersen i Veste Viken helseforetak til Dagbladet.

Da gjeningspersonen avfyrte flere skudd utenfor huset ble brannvesenet bedt om å avvente situasjonen, opplyser politiet.

 MÅTTE VENTE:  Brannvesenet kunne ikke sette i gang slokkingsarbeidet ved ankomst fordi gjerningsmannen løsnet flere skudd. FOTO: STENER KALBERG.
MÅTTE VENTE: Brannvesenet kunne ikke sette i gang slokkingsarbeidet ved ankomst fordi gjerningsmannen løsnet flere skudd. FOTO: STENER KALBERG. Vis mer