SKYTEEPISODE: En BMW i3 ble fredag kveld truffet av et skudd på avveie på Ensjø. En mann er søndag pågrepet i saken. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SKYTEEPISODE: En BMW i3 ble fredag kveld truffet av et skudd på avveie på Ensjø. En mann er søndag pågrepet i saken. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Mann pågrepet etter skytinga på Ensjø

Politiet utelukker ikke flere pågripelser.

Politiet har pågrepet en mann etter skyteepisoden på Ensjø fredag. Det bekrefter politiadvokat Henrik Rådal overfor Dagbladet.

- Politiet har pågrepet en person som er en mann i 20-åra. Han er kjenning av politiet og er siktet for grov, ulovlig befatning med skytevåpen, sier Rådal.

Det var TV 2 som omtalte saken først.

Rådal forteller at siktede sitter i sentralarresten nå, og vil bli avhørt i løpet av formiddagen.

Av hensyn til etterforskningen ønsker ikke politiadvokaten å si noe mer om siktede eller dele informasjon om når og hvor han ble pågrepet.

Bakgrunnen for skyteepisoden skal være en forutgående konflikt mellom to ungdomsgjenger. Politiet utelukker ikke flere pågripelser.

- Basert på vitneobservasjoner skal åtte til ti personer være involvert, sier Rådal.

Skytingen skjedde i nærheten av T-banestasjonen på Ensjø, og politiet fikk melding om hendelsen klokka 20.20 fredag kveld.

Det ble igangsatt et stort søk etter to biler med flere ungdommer etter at en konflikt mellom disse førte til at ett skudd ble avfyrt. De to bilene som var involvert i hendelsen, forsvant fra stedet før politiet kom.

En bil ble truffet av et skudd. Inne i bilen satt en familie bestående av to voksne og to barn. Familien ble heldigvis ikke skadet.