Mann pågrepet etter stor væpnet politiaksjon i Oslo

Skal ha truet med pistol, ifølge øyenvitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo politidistrikt fikk i kveld inn flere vitnemeldinger om en mannsperson som viftet med en gjenstand som kan ha vært en pistol.

Dette skal ha skjedd ved Fredensborgveien i Oslo.

- Meldingene fra folk i området går på at en mann skal ha virket sinna og truet med det noen mente var en pistol, mens andre mente det var en svart gjenstand. Vi tar høyde for at det var en pistol og har flere væpna enheter og hunder ute, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen.

Politiet fikk den første meldinga ved klokka 21.26.

Personen beskrives som en mann i 40-50-åra på rundt 178-180 centimeter. Han er tynn og tynn i håret. Det er uvisst hva han har på seg, men ifølge noen beskrivelser skal han ha en jakke med noe lilla og hvitt, opplyser Gulbrandsen.

Da Dagbladet snakket med Oslo-politiet i 22.30-tida var det en stund siden meldinger fra øyenvitner hadde kommet inn.

- Det kan tyde på at vedkommende enten har forsvunnet fra stedet, eller tatt seg innendørs, sier Gulbrandsen, som legger til at politiet nå sjekker konkrete adresser basert på etterretningsinformasjon.

Litt før 23 i kveld forteller operasjonsleder til Dagbladet at en mann er pågrepet i saken.

- Vi har ikke funnet noe våpen. Han har kunnet bevege seg fritt i søksfasen, og det er en mulighet for at han har kvittet seg med det, sier Gulbrandsen.

Den pågrepne mannen er en kjenning av politiet.