FIRE HUS SKADET: Brannen i Hundvåg i natt spredte seg til tre andre boliger. En mann er pågrepet, siktet for ildspåsettelse. Foto: Jan Ove Høgsveen
FIRE HUS SKADET: Brannen i Hundvåg i natt spredte seg til tre andre boliger. En mann er pågrepet, siktet for ildspåsettelse. Foto: Jan Ove HøgsveenVis mer

Mann pågrepet etter storbrann på Hundvåg

Fire bolighus brannskadet i natt. Mulig ildspåsetter pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har pågrepet en mann etter en storbrann på Hundvåg i Stavanger i natt.

Den voldsomme brannen startet i en tomannsbolig, men spredte seg til tre andre bolighus før brannvesenet fikk kontroll. Fire personer ble evakuerte, og ingen kom til skade. Men tomannsboligen er trolig totalskadd.

Mann pågrepet
I dag morges bekrefter politiet at de har pågrepet og siktet en mann for ildspåsettelse. Det er igangsatt full etterforskning.

- Åstedet er sikret med vakthold, og vi har startet undersøkelser. Vi vil starte avhør av han som er pågrepet i ettermiddag, sier operasjonsleder Karstein Tentenes ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet er svært sparsomlige med detaljer, og ønsker ikke å oppgi ytterligere personalia på den pågrepne annet enn at det er en mann.

Spredte seg raskt
Hvem som meldte brannen til brannvesenet ved 04.22-tiden holdes også hemmelig av hensynet til etterforskningen.

- Vi fikk melding av brannvesenet.Da var brannen konsentrert til den ene boligen. Men den spredte seg raskt, sier Tentenes til Dagbladet.no.

Flere branner
Det har vært flere branntilfeller på Hundvåg den siste tiden. Beboere har opplevd flere branner i søppelspann og containere, melder lokalavisen Aftenbladet.no.

Blant annet ble deler av en tomannsbolig i Austbøveien, like ved Austbøsvingen der nattens brann herjet, totalskadd i brann. Den gangen klarte sju personer å redde seg ut, skriver lokalavisa.

- Vi er klar over at det har vært flere branner i området tidligere, og det vil helt klart være naturlig å se på dette under etterforskningen vi nå går i gang med, sier operasjonslederen.