VÆPNET AKSJON: Politiet har aksjonert i en leilighet på Lambertseter, hvor mannen som i går kveld skal ha framsatt trusler bor. Politiet opplyser har kontroll på mannen, som er i 30-årene. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
VÆPNET AKSJON: Politiet har aksjonert i en leilighet på Lambertseter, hvor mannen som i går kveld skal ha framsatt trusler bor. Politiet opplyser har kontroll på mannen, som er i 30-årene. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Mann pågrepet etter trusler mot Stortinget

Evakuerte 41 personer fra boligblokk på Lambertseter i massiv politiaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har aksjonert i en leilighet på Lambertseter, hvor mannen som i går kveld framsatte trusler bor. Politiet opplyser på Twitter at de nå søker igjennom leiligheten, og at de har kontroll på mannen.

- Søk i mistenktes leilighet pågår nå. De evakuerte får nå fortløpende flytte tilbake. Vaktholdet ved Stortinget fortsetter inntil videre, opplyser politiet på Twitter.

Klokka 0640 meddeler Oslo-politiet til Dagbladet at ingen videre kommentarer vil bli gitt før det vil bli holdt en pressekonferanse onsdag morgen. Tidspunktet for denne er ikke klart.

Aksjonerte Ved 0545-tida opplyste politiet at de hadde aksjonert mot leiligheten klokka 0422.

- Selve pågripelsen skjedde uten dramatikk. Vi holder nå på å undersøke leiligheten, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet var da ikke helt sikre på om de har pågrepet riktig mann, og etterforsker nå på spreng for å avklare dette.

- Vi mener jo det, men det er ikke bekreftet. Mannen som er pågrepet, er kjent for oss fra tidligere forhold, sier Grøttum.

Ingen vitner har sett mannen med våpen, ifølge NTB, og politiet har heller ikke funnet noe våpen. Den trusselmistenkte mannen hadde skuddsikker vest og bar på en tung bag da han sist ble sett, ifølge busspassasjerer. Vesten mannen skal ha brukt, er heller ikke funnet, opplyser operasjonslederen.

Trusler mot Stortinget Politiet har jaktet på mannen i midten av 30-årene siden tirsdag kveld. Ved 2-tiden ble letingen konsentrert om et område på Lambertseter etter at politiet fant ut hvem mannen var, og hvor han bodde.

Mannen skal ha truet med å sprenge Stortinget.

Den trusselmistenkte mannen hadde skuddsikker vest og bar på en tung bag da han sist ble sett.

I alt er 41 beboere evakuert i forkant av aksjonen. Disse får fortløpende flytte tilbake nå.

Avslørt på buss Saken ble først meldt til Asker og Bærum politidistrikt etter at truslene ble overhørt på en buss mannen tok fra Hønefoss. Mannen satte seg senere i en drosje i Sandvika, som kjørte ham til Lambertseter i Oslo.

Det var en passasjer på bussen som hørte at trusler om å sprenge Stortinget ble framsatt, og massive politistyrker iverksatte væpnet vakthold rundt Stortinget. Dette vaktholdet fortsetter inntil videre, opplyser politiet onsdag morgen.

- Vi opprettholder vaktholdet på Stortinget, opplyser politiet.

Politiet beklager at vaktholdet vil få konsekvenser for buss og trikk i sentrum av hovedstaden.

41 BEBOERE EVAKUERT:  Beboerne får fortløpende flytte tilbake til sine leiligheter, opplyser politiet. De har innbrakt en person på den mistenkte mannens bopel. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
41 BEBOERE EVAKUERT: Beboerne får fortløpende flytte tilbake til sine leiligheter, opplyser politiet. De har innbrakt en person på den mistenkte mannens bopel. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer