Mann pågrepet for å ha planlagt «alpemassakren»

Snart ti måneder etter drapene.

FIRE DREPT: Fire personer ble skutt og drept under massakren i september i fjor. Foto: Philippe Desmazes / AFP Photo
FIRE DREPT: Fire personer ble skutt og drept under massakren i september i fjor. Foto: Philippe Desmazes / AFP PhotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 5. september 2012 ble den britiske ingeniøren Saad Al-Hilli (50), hans kone Ikbal (47), hennes mor Suhalia (74), og en fransk syklist skutt og drept i og ved en fasjonabel BMW på et utkikkspunkt ved Annecy-sjøen i Alpene.

I dag opplyser britisk politi at de har pågrepet en 54 år gammel mann i Surrey i forbindelse med drapene, skriver BBC News.

Mannen, som ble arrestert på en adresse i Chessington, mistenkes for planlegging av drap.

Det er omtrent en måned siden britisk politi ba om publikums hjelp til å finne en bil som skal ha blitt sett ved åstedet. Politiet opplyser at dagens arrestasjon var planlagt på forhånd, og er resultat av en pågående etterforskning.

Barna overlevde Familien al-Hilli var på ferietur ved innsjøen Annacy da massakren skjedde. Parets to døtre, Zeena (4) og Zeinab (7) overlevde massakren.

Zeena ble funnet under to av likene i baksetet av bilen, mens storesøster Zainab ble skutt i skulderen og fikk et slag mot hodet. Hun ble fraktet til sykehus og lagt i kunstig koma - men overlevde.

Politiet trodde Zainab overlevde fordi drapsmannen rett og slett ikke hadde mer ammunisjon igjen.

Familien er av irakisk opprinnelse, men bodde i Storbritannia. Bestemoren i familien hadde svensk pass.

Mulig arvekonflikt Allerede kort tid etter at drapene fant sted, mente politiet at det var snakk om et bestillingsdrap, som kunne ha å gjøre med en konflikt om arv. Det ble også spekulert i om det kunne være et bestillingsdrap.

Drepte Saad Al-Hillis bror, Zaid (50) har blitt avhørt i saken, og skal ha ligget i en konflikt med broren om arven etter faren. Brødrenes far Kadhim Al-Hilli døde i Spania for omkring to år siden. Han var svært rik, og eide flere eiendommer.

I oktober 2012 skrev den franske avisa Le Monde at eksdiktator Saddam Hussein skal ha satt inn 840 000 britiske pund på en sveitsisk bankkonto i navnet til Saad al-Hillis far.

Faren, Kadhim, skal i tillegg ha vært nært tilknyttet Saddams Baath-parti før han flyktet fra Irak til Storbritannia.

BODDE I ENGLAND: Britisk politi undersøker huset hvor familien bodde i Surrey. Foto: Justin Tallis / AFP Photo
BODDE I ENGLAND: Britisk politi undersøker huset hvor familien bodde i Surrey. Foto: Justin Tallis / AFP Photo Vis mer