Mann pågrepet for å ha slått Ali (37)

Voldsmannen fra Sofienbergparken trolig tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo pågrep seint torsdag kveld og siktet en mann i begynnelsen av 20-åra for den alvorlige voldsepisoden i Sofienbergparken mandag kveld der Ali Haji Mohamed Farah (37) ble hodeskadd.

Mannen var allerede på politihuset på Grønland da han ble pågrepet.

- Det stemmer at en person ble pågrepet på politihuset torsdag kveld, for en voldsepisode i Sofienbergparken 6. juli. Han er siktet etter paragraf 228, legemsbeskadigelse, sier jourhavende politiadvokat Anne Lise Tingvold til Dagbladet.no.

Politiet har siden mandag kveld fått flere navngitte tips på samme gjerningsmann, og har de siste dagene jaktet på en mann fra Ghana. Det vites ikke om den pågrepne er identisk med ham.

- Jeg kan ikke si noe nærmere om mannens identitet nå, sier Tingvold til Dagbladet.no.

Fredag morgen opplyser Grønland politistasjon at siktede trolig vil bli avhørt i løpet av formiddagen. Politiet mener de har rett mann.

- Ett vitne har pekt ut denne personen, og foreløpig samsvarer dette også med andre vitneobservasjoner, opplyser politiførstebetjent Lars Asheim.

Det var ved 17-tida mandag 37 år gamle Ali Haji Mohamed Farah ble slått ned og alvorlig skadd da han var på tur i Sofienbergparken i Oslo sammen med samboeren Kohinoor Nordberg og deres to måneder gamle baby.

DRAMATISKE MINUTTER: Det var på mandag denne uka Ali Haji Mohamed Farah (37) ble brutalt slått ned i Sofienbergparken, i påsyn av flere vitner. Ambulanse kom til stedet, men dro igjen uten den sterkt skadde mannen. Foto: CAROLINE DREFVELIN
DRAMATISKE MINUTTER: Det var på mandag denne uka Ali Haji Mohamed Farah (37) ble brutalt slått ned i Sofienbergparken, i påsyn av flere vitner. Ambulanse kom til stedet, men dro igjen uten den sterkt skadde mannen. Foto: CAROLINE DREFVELIN Vis mer

Familiefaren ba noen fotballspillere i parken om å roe seg ned av hensyn til barnas sikkerhet. Da smalt det, 37-åringen ble slått, falt i bakken med hodet i asfalten og ble seinere midtpunkt i den såkalte ambulansesaken i Oslo, etter at ambulansepersonellet som kom til stedet, kjørte igjen uten å ta med seg den hardt skadde mannen.

Farah ble operert på Ullevål for hjerneblødning natt til tirdag og har siden ligget i koma i respirator.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer