Mann pågrepet for attentatforsøket på Krekar

I Gøteborg.

BOR PÅ HEMMELIG STED: Mulla Krekar ble flyttet etter attentatforsøket. 
FOTO: LARS EIVIND BONES
BOR PÅ HEMMELIG STED: Mulla Krekar ble flyttet etter attentatforsøket. FOTO: LARS EIVIND BONESVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 20-årene er siktet for drapsforsøk etter skytingen mot mullah Krekars leilighet i Heimdalsgata i Oslo, januar 2010.   Han fremstilles i formiddag for fengsling i Gøteborg - etter å ha vært etterlyst i noe tid.   Bakgrunnen for siktelsen mot mannen er nye opplysninger i saken i form av tekniske spor.   Siktede er begjært utlevert til Norge, meddeler Politiet i en pressemelding.

Mannen ble ifølge TV2 pågrepet onsdag. I dag ble han begjært utlevert fra Sverige under et fengslingsmøte. Når det vil skje er uvisst.

Mulla Krekars leilighet på Grønland i Oslo ble den gangen beskutt og svigersønnnen ble truffet i armen. Det var fire personer i Krekars leilighet. Naboer så to gjerningsmenn løpe fra stedet.

Mistenkte kurdisk leder
Kort tid etter hendelsen gikk politiet ut og sa at de etterforsket skytingen som et drapsforsøk, og besluttet at Krekar og familien skulle flyttes til et hemmelig sted under politibeskyttelse.

I dagene etter attentatet ble en navngitt kurdisk leder beskyldt av Krekar-familien for å stå bak angrepet. Mannen skal være en sentral leder i Kurdistans Patriotiske Union (PUK), som har vært i konflikt med organisasjonen Ansar al-Islam, som Krekar ledet i Nord-Irak.


POLITIET PÅ STEDET: Bodde i Heimdalsgata 36 på Tøyen.Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
POLITIET PÅ STEDET: Bodde i Heimdalsgata 36 på Tøyen.Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer