FORSØK PÅ MORDBRANN: Ingen var hjemme da angrepet skjedde, og brannen slukket av seg selv.  EPA/Björn Lindgren / SCANPIX SWEDEN OUT
FORSØK PÅ MORDBRANN: Ingen var hjemme da angrepet skjedde, og brannen slukket av seg selv. EPA/Björn Lindgren / SCANPIX SWEDEN OUTVis mer

Mann pågrepet for brannangrep mot Vilks hus

Tatt lørdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En 21-åring er pågrepet mistenkt for å ha forsøkt å sette fyr på huset til den svenske kunstneren Lars Vilks. Mannen mistenkes for forsøk på mordbrann og satt i av natt til søndag.

21-åringen ble pågrepet lørdag kveld, melder Sydsvenskan. Politiet opplyser at det er funn på åstedet som ligger bak pågripelsen av mannen i hans hjem i Landskrona, sør i Sverige.

- Jeg vil foreløpig være tilbakeholden om detaljene om hvorfor vi fikk tak i ham, sier Göran Tolf hos Helsingborg-politiet.

Politiet har ikke flere mistenkte i saken og det er ikke planlagt flere pågripelser i saken, men familien til den mistenkte skal avhøres.

Vilks har vært utsatt for flere angrep og trusler etter at han tegnet profeten Muhammed som en hund. Lørdag ble det oppdaget at et vindu var knust og at det var oppstått en mindre brann i huset hans. Ingen var hjemme da angrepet skjedde, og brannen slukket av seg selv. 

Lars Vilks forteller til Dagbladet at han mottar så mange trusler at han har begynt å sortere dem.

- Jeg får så mange at jeg kan ikke ta alle alvorlig. Men det er en viss sort som er formulert på en spesiell måte, eller en person som høres mer truende enn andre.


(NTB)