RASKE HJELPERE: Ambulanser med kyndig personell var raskt på plass ved den knivstukne drosjesjåføren i Norbygata. Det kan ha bidratt til å berge sjåførens liv. Nå er en mann pågrepet for drapsforsøket.  FOTO: FRANK KARLSEN / DAGBLADET.
RASKE HJELPERE: Ambulanser med kyndig personell var raskt på plass ved den knivstukne drosjesjåføren i Norbygata. Det kan ha bidratt til å berge sjåførens liv. Nå er en mann pågrepet for drapsforsøket. FOTO: FRANK KARLSEN / DAGBLADET.Vis mer

Mann pågrepet for drapsforsøk på drosjesjåfør

Avslørt og utlevert av finsk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En middelaldrende mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk på en drosjesjåfør i Nordbygata i Oslo 20. oktober 2012.
Han ble pågrepet i Finland, og fremstilles for varetektsfengling i dag, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.
 
- Han satt i avhør i går kveld og vi jobber nå med å kartlegge alle de ulike forholdene rundt saken. Han har gitt sine opplysninger i saken som vi nå etterprøver og kontrollerer opp mot våre opplysninger, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Før jul ble Oslo politidistrikt kontaktet av finsk politi. Bakgrunnen var at en person var blitt stoppet i grensekontroll i Finland og hadde fortalt at han hadde vært involvert i en knivstikking i Oslo.

Uklare detaljer
- Detaljer i mannens forklaring om knivstikkingen gjorde at politiet kunne knytte han til den aktuelle knivstikkingen av en drosjesjåfør i Nordbygata, sier Grete Lien Metlid.
 
Det var natt til lørdag 20. oktober i fjor at en 35-årig drosjesjåfør ble knivstukket flere ganger i brystet i Norbygata på Grønland i Oslo. Overfallet var brutalt, men hurtig medisinsk behandling førte til at drosjesjåføren overlevde.

Det ble foretatt omfattende etterforskning, uten at dette ga resultater i form av mistanke mot bestemte miljø eller personer.
 
Uklar identitet - Vi er foreløpig ikke sikker på mannens identitet utover at vi mener at han er av østeuropeisk opprinnelse. Vi jobber nå med å avklare hans identitet, statsborgerskap og tilknytning til Norge, sier Metlid til Dagbladet.

Fornærmede i saken er informert og det er ingen forbindelse som knytter han til gjerningsmannen. Drosjesjåføren har bidratt med informasjon om utseende og en god beskrivelse av gjerningsmannen. Han ble alvorlig skadet og traumatisert etter overfallet.

- Han har hatt en veldig vanskelig tid og vi er glad for at den antatte gjerningsmannen nå er pågrepet, sier Grete Lien Metlid.
 
Norsk politi begjærte mannen overlevert, og han ble transportert til Oslo i går, 3. januar.

-Han ble avhørt utover kvelden, og han har forklart seg om de faktiske forhold og innrømmer å ha begått knivstikkingen, sier Metlid.