Mann pågrepet for falsk forklaring, var den siste som så Veronica (22) i live

En mann i 40-årene fra Indre Sogn er pågrepet og siktet for falsk forklaring.

HUNDESØK: Politihunden Cooper og hundefører Bjørn Rolland har tidligere søkt i området rundt boligen til den døde Veronica Heggheim Stegegjerdet. Foto: Fridgeir Walderhaug
HUNDESØK: Politihunden Cooper og hundefører Bjørn Rolland har tidligere søkt i området rundt boligen til den døde Veronica Heggheim Stegegjerdet. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mannen er siktet for falsk forklaring etter at Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) ble funnet død i Sogndal, men politiet presiserer at mannen ikke har status som mistenkt i saken.

- I forbindelse med etterforskningen siktet vi under et avhør et vitne tirsdag for falsk forklaring, sier regionlensmann Asle Karoliussen til NTB.

Vedkommende ble torsdag varetektsfengslet i en uke, fram til 7. desember. Siktelsen omfatter også brudd på narkotikalovgivningen.

Avhørt som vitne Ifølge VG er siktede samme mann som kjørte Veronica hjem den lørdagen hun ble sett i live for siste gang.

- Vedkommende som er min klient, er siktet for et mindre narkotikaforhold som han mer eller mindre har erkjent, og så er han siktet for falsk forklaring, som ikke har sammenheng med Veronica-saken, sier mannens forsvarer, Trygve Staff.

Karoliussen vil ikke si noe om hva slags rolle den siktede mannen har i forbindelse med forsvinningssaken.

- Nei, det er å foregripe situasjonen. Han har vært avhørt som vitne under etterforskningen av Veronica-saken, og det er i dette vitneavhøret vi mener at han skal ha forklart seg usannferdig, sier Karoliussen til avisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer