Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann pågrepet for falsk forklaring, var den siste som så Veronica (22) i live

En mann i 40-årene fra Indre Sogn er pågrepet og siktet for falsk forklaring.

HUNDESØK: Politihunden Cooper og hundefører Bjørn Rolland har tidligere søkt i området rundt boligen til den døde Veronica Heggheim Stegegjerdet. Foto: Fridgeir Walderhaug
HUNDESØK: Politihunden Cooper og hundefører Bjørn Rolland har tidligere søkt i området rundt boligen til den døde Veronica Heggheim Stegegjerdet. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er siktet for falsk forklaring etter at Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) ble funnet død i Sogndal, men politiet presiserer at mannen ikke har status som mistenkt i saken.

- I forbindelse med etterforskningen siktet vi under et avhør et vitne tirsdag for falsk forklaring, sier regionlensmann Asle Karoliussen til NTB.

Vedkommende ble torsdag varetektsfengslet i en uke, fram til 7. desember. Siktelsen omfatter også brudd på narkotikalovgivningen.

Avhørt som vitne Ifølge VG er siktede samme mann som kjørte Veronica hjem den lørdagen hun ble sett i live for siste gang.

- Vedkommende som er min klient, er siktet for et mindre narkotikaforhold som han mer eller mindre har erkjent, og så er han siktet for falsk forklaring, som ikke har sammenheng med Veronica-saken, sier mannens forsvarer, Trygve Staff.

Karoliussen vil ikke si noe om hva slags rolle den siktede mannen har i forbindelse med forsvinningssaken.

- Nei, det er å foregripe situasjonen. Han har vært avhørt som vitne under etterforskningen av Veronica-saken, og det er i dette vitneavhøret vi mener at han skal ha forklart seg usannferdig, sier Karoliussen til avisen.

Viktige opplysninger - Det er viktig å understreke at dette ikke er en siktelse opp mot Veronica-saken, men en selvstendig siktelse knyttet til mannens forklaring i saken. Når en først avgir forklaring til politiet, har man et ansvar for at det man sier er sant, sier Karoliussen til NTB.

Politiet understreker at den siktede ikke er siktet for forsvinningen eller dødsfallet, men at vedkommende har gitt en forklaring politiet mener ikke er riktig.

- Uten å kommentere hva slags opplysninger det er snakk om, kan vi si at det er viktig for oss å sikre oss de opplysningene som vi ønsker å få tak i, sier Karoliussen videre.

Begravet fredag Veronica Heggheim Stegegjerdet ble sist sett ved sin egen leilighet i Årøy i Sogndal 25. oktober. Etter en omfattende leteaksjon ble hun funnet død 14. november.

Politiet har hittil ikke sagt noe om dødsårsaken etter at 22-åringen ble funnet. Politiet betegner saken fortsatt som et mistenkelig dødsfall. Regionlensmannen sier til Sogn Avis at politiet fortsatt ikke har mottatt den endelige obduksjonsrapporten som kan gi et klart svar på hva som har skjedd.

Rundt ti personer i politiet jobber med denne saken.

Veronica Heggheim Stegegjerdet ble begravet fra Høyanger kyrkje fredag.

Familiens bistandsadvokat Synne Cathrin Øren sier til Sogn Avis at det var en fin og verdig, men veldig trist, seremoni. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling