Mann pågrepet for falsk forklaring

En mann er pågrepet og siktet for falsk forklaring i forbindelse med etterforskningen av drapet på Tina Jørgensen. Mannen er ikke mistenkt for drapet, opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 168 som dreier seg om falsk anklage eller falsk forklaring. Bestemmelsen har en strafferamme på åtte års fengsel.

Politiet ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer til pågripelsen i kveld. De vil ikke kommentere saken før mandag ettermiddag da det vil bli arrangert en pressekonferanse på politihuset i Stavanger.

Det er uklart hvem som er pågrepet og hvilken befatning vedkommande har hatt i saken.

Så seint som i ettermiddag uttalte politiet i Stavanger at de ikke har kommet nærmere svaret på hvem som drepte Tina Jørgensen.

- Vi har mottatt flere tips vedrørende den etterlyste BMW-en. Vi setter veldig pris på den responsen vi har fått. Den har vært god, men vi ønsker fortsatt flere tips, sa kriminalsjef Bjørn Andersen i Stavanger politidistrikt.

Tina Jørgensen (20) forsvant natt til søndag 24. september etter en tur på byen i Stavanger. 26. oktober ble hun funnet drept i en dreneringskum på parkeringsplassen utenfor Bore kirke på Klepp.

Politiet har jobbet ut fra flere tips i etterforskningen av drapssaken. Blant annet hevder vitner å ha sett Jørgensen gå inn i en bil som kan ha vært en pirattaxi den aktuelle natten. Det har også vært knyttet interesse rundt en mørk BMW som ble sett i nærheten av leiligheten der Jørgensen bodde sammen med sin kjæreste.

(NTB/Dagbladet.no)

DREPT:</B> Etter å ha vært savnet i over en måned, ble Tina Jørgensen (20) funnet drept 26. oktober. Fredag ble hun begravet.