Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for voldtektsforsøk

Mann pågrepet for flere voldtektsforsøk i Oslo

En 37 år gammel mann ble fredag pågrepet for et forsøk på overfallsvoldtekt i Oslo vest i slutten av februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann (37) ble fredag pågrepet for et forsøk på en overfallsvoldtekt vest i Oslo i slutten av februar. Politiet vil begjære ham varetektsfengslet i fire uker, melder NTB.

Fengslingsmøtet går for lukkede dører.

Den antatte gjerningsmannen har vært etterlyst av politiet siden ugjerningen fant sted og ble først pågrepet fredag 8. juni. Mandag blir han fremstilt for varetektsfengsling, skriver Nettavisen.

– Mannen ble pågrepet uten dramatikk. Det dreier seg om et forsøk på en overfallsvoldtekt. Det har vært elementer av vold mot den fornærmede kvinnen, og mannen har hatt til hensikt å ha sex med henne, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt.

Mannens forsvarer, advokat Sidsel Katralen, ønsker ikke å kommentere saken.

Den fornærmede kvinnen, som er i 20-årene, anmeldte hendelsen umiddelbart etter at den skal ha funnet sted.

– Jeg kan ikke gå i detalj om etterforskningen, men politiet har fått en del tekniske bevis som knytter siktede til handlingen. Han ble pågrepet i nærheten av der han bor fredag, uten dramatikk, sier Kraby.

Oslo politidistrikt opplyser at mannen er siktet for flere voldtektsforsøk. Politiet vil holde et pressemøte om saken mandag klokken 16.

Mannen er tidligere dømt for voldtekt. I 2013 dømte Borgarting lagmannsrett ham til fire års fengsel der ett år ble gjort betinget for en voldtekt i 2010. I tingretten i 2012 ble han dømt til tre års fengsel. Straffeskjerpelsen i lagmannsretten var fordi voldtekten skjedde bare dager før det ble iverksatt straffeskjerpende endringer i voldtektssaker.

37-åringen er også tidligere dømt for vold.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media