Mann pågrepet for overfallsvoldtekt i oktober

Er tidligere dømt til fire års fengsel for en overfallsvoldetkt i 2006.

VOLDTATT I SLOTTSPARKEN: Det var flere voldtekter i slottsparken i oktober i 2011. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VOLDTATT I SLOTTSPARKEN: Det var flere voldtekter i slottsparken i oktober i 2011. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har pågrepet en gjerningsmann etter en voldtekt i Slottsparken i oktober i fjor.

En 40 år gammel kvinne satt på en benk i Slottsparken da hun ble overfalt og voldtatt av flere gjerningsmenn. Voldtekten ble anmeldt rundt tre uker senere.

Det er en DNA-prøve som har gitt svar i saken. Mannen, som er irakisk statsborger og i midten av 30-åra, ble pågrepet onsdag 11. juli. Mannen ble i 2006 dømt til fire års fengsel for en overfallsvoldtekt.

- Det har vært en vanlig etterforskning, men vi har ikke kunnet identifisere noen gjerningsmann før vi fikk svar på DNA-prøven, sier politiadvokat Kristin Rusdal ved Oslo politidistrikt.

Politiet jakter nå på flere gjerningsmenn, men er usikre på om det er to eller flere.

- Siktede blir fremstilt for varetekstfengsling i dag klokka 13. Vi har bedt om fengsling i fire uker med brev- og besøksforbud, sier Rusdal.

Det var flere voldtekter i Oslo og i Slottsparken i oktober i fjor.

En kvinne i begynnelsen av 20-åra ble voldtatt da hun satte seg ned med en mann for å ta en røyk. Mannen, som tidligere hadde vært hyggelig, endret adferd og voldtok henne.

En annen kvinne hadde akkurat sagt hadet til venninnene sine og gikk alene gjennom parken da hun ble voldtatt av to menn.

FLERE VOLDTEKTER: Kriminalteknikere sikrer spor søndag ettermiddag etter en voldtekt i Slottsparken oktober i fjor.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
FLERE VOLDTEKTER: Kriminalteknikere sikrer spor søndag ettermiddag etter en voldtekt i Slottsparken oktober i fjor. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer