Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann pågrepet for Sandaker-skyting

Skjøt mot mann på åpen gate i Oslo i august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22 august i år ble en mann av somalisk opprinnelse skutt på Sandaker i Oslo.

Torsdag kveld pågrep Oslopolitiet mannen de mener sto bak skytingen. Mannen, som ble pågrepet utendørs i Oslo, har lenge vært etterlyst i saken.

- Vi har pågrepet en mann i begynnelsen av 20-åra av somalisk opprinnelse. Han forklarte seg for politiet i går, og ble fremstilt for varetektsfengsling i dag, sier politiinspektør Grethe Lien Metlid til Dagbladet.

Mannen er varetektsfengslet fram til 9. oktober, siktet for drapsforsøk.

- Målrettet Skyteepisoden framsto som målrettet ifølge vitner Dagbladet snakket med. Fire menn kom mot en bil, der offeret satt. De knuste ruta, og avfyrte ett skudd.

Ifølge vitner blødde offeret fra halsen da en kamerat kom til for å hjelpe ham, men han pådro seg bare lettere skader under skyteepisoden.

Ifølge Metlid har den siktede mannen igjennom sin politiforklaring knyttet seg til hendelsen.

- Vi mener det er han som har avfyrt skuddet, og han har knyttet seg til hendelsen, men han har ikke erkjent straffskyld etter siktelsen for drapsforsøk, sier Metlid.

- Konflikt Den pågrepne er kjent for politiet fra tidligere episoder.

- Han har forklart at skyteepisoden skydltes en konflikt mellom disse to. Vi mener vi har pågrepet rett person, sier Metlid.

Etterforskningen av skyteepisoden kom midt i en hektisk periodet for Oslopolitiet, med flere drapssaker, blant annet den etterforsknings-intensive Sigrid-saken, gående.

- KONFLIKT: Den pågrepne mannen har forklart i avhør at skyteepisoden skyldtes en konflikt med offeret. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- KONFLIKT: Den pågrepne mannen har forklart i avhør at skyteepisoden skyldtes en konflikt med offeret. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media